Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Zermatt

79 Antal omdömen:

99 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,6
Skidområde 9,5
Information om skidområdet
Zermatt
Högsta punkt: 3 883 m
Lägsta punkt: 1 562 m
Höjd skidort: 1 608 m
Liftar totalt: 32
Släpliftar: 9
Sittliftar: 8
Kabinbanor: 15
Pister totalt: 200 km
Pister:
32 km
Pister:
117 km
Pister:
51 km

Skidområde Zermatt

Skidområde Zermatt

I skidregionen Zermatt-Matterhorn ger dig liftkortet "Zermatt" tillgång till 200 fina pistkilometer och 32 moderna liftar. En av liftarna är dessutom världens högst belägna 3S-linbana. I det sagolika området regerar superlativen: med en höjd på nästan 4 000 meter är stora Matterhorn Glacier Paradise alpernas högst belägna skidområde. Den högsta liften vid Klein Matterhorn tar dig till 3 883 meters höjd och har Europas högst belägna bergstation. Härifrån har man en fantastisk panoramautsikt på 38 alptoppar och 14 glaciärer. Glaciärskidområdet Zermatt-Matterhorn är, inte minst tack vare sin mångsidighet och snösäkerhet året runt, en av de mest populära skidorterna i Schweiz. Den längsta pisten här är 25 km lång, och med blå, röda och framförallt många svarta pister, finns här något för varje smak och nivå. Sammanfattningsvis kan du njuta av nästan ändlösa pistkilometer - alltid med en vacker utsikt mot Matterhorns välkända siluett.

Med liftkortet "International" ges därutöver tillgång till italienska Cervinia och alltså en pistuppgradering till sammanlagt 360 pistkilometer (se region). För den ultimata rundturen över alla regionens skidberg rekommenderar vi Matterhorn Ski Safari. Längs två olika rutter (Safari Silber och Safari Gold) kan man åka hela dagen på sagolika pister, utan att åka samma pist två gånger. Med start vid Rothorn fortsätter turen över Riffelberg, glaciären Theodul, Trockener Steg, Matterhorn Glacier Paradise, Breuil-Cervinia, Testa Grigia och slutligen över Stafelalp tillbaka till Zermatt.

Som om det stora utbudet inte vore nog, erbjuder regionen flera specialiteter, till exempel "Slow Slopes". På denna speciellt utformade pist måste alla skidåkare åka långsamt och kontrollerat. Med andra ord ett perfekt område för njutare och lite mer försiktiga åkare, som inte nödvändigtvis söker hastighetskickar. Flera snowparks och sammanlagt 36 km offpistnedfarter för krävande freeriders kompletterar skidutbudet runt Matterhorn.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Zermatt

Att susa nedför breda pister under stjärnhimlen och beundra ljusen från Zermatts centrum är en upplevelse utöver det vanliga. Mellan december och april ges alla snöälskare möjlighet att utforska pisterna vid Rothorn även under sena kvällstimmar. Vid köp av ett liftkort för kvällsskidåkning ingår dessutom en läcker fondue-meny på Restaurant Rothorn. Här kan skidåkare och snowboardare stärka sig inför kommande upplevelser.

After Ski Zermatt

Även utanför backarna finns en hel del att göra i Zermatt. Efter en lyckad skiddag kan man störta in i det livliga after ski- och nattlivet. I "Hennu Stsall precis vid dalnedfarten från Furi till Zermatt är stämningen på topp varje kväll, inte minst tack vare musiken från DJ:s. Dessutom är självklart "Cervo" värd ett besök. Det är byn Zermatts enda ski-in-ski-out-resort och bjuder också på fantastisk utsikt över Zermatt. Perfekt om man vill avsluta dagen med högklassig after ski. Bahnhofstrasse är centrum för after ski och är dessutom ett populärt shoppingstråk. De många boutiquerna och barerna med livemusik lockar till pauser.

Den som hellre vill ta det lite lugnare kan välja bland 90 restauranger. Här finns allt från traditionell schweizisk husmanskost, som i restaurangen ”Schwyzer Stübli“, eller internationella kök som i ”The Pipe”, där afrikanska, indiska, mexikanska och thailändska rätter serveras. Dessutom kan du spela tennis, åka skridskor, klättra på is och prova paragliding. Omgivningen erbjuder i sig många kulturella höjdpunkter, däribland rekommenderas ett besök hos Matterhorn Museum.

Snowpark: Zermatt

Zermatt, med glaciären Theodul, är Alpernas största och högst belägna året-runt-skidområde. Oavsett om du åker skidor eller snowboard får du valuta för pengarna när det gäller freestyleåkning. "Zermatt Snow Park" har diverse hinder för både nybörjare och proffs, med fina möjligheter att testa spännande hopp och tricks. På vintern har parken en beginner line med 12 hopp och 12 boxar, en hinderbana med tre rails och andra hopp, samt en rail garden för mer erfarna åkare.

Snowboardproffs ser till att det råder perfekta förhållanden i parken året runt, och även under sommaren, med delvis förändrad form. Både nybörjare och erfarna åkare trivs i parken, som är belägen 3 250 meters höjd och har en längd om 1 200 meter. Perfekta förutsättningar alltså, och något du inte får missa!
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Zermatt var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Schweiz

Experttestresultat för Zermatt

Testresultatet för Zermatt baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Zermatt

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Zermatt

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.