Skidhotell med laddstation - Skidresor med elbil

Många skidåkare önskar att leva mer hållbart och miljömedvetet nuförtiden. Förutom klimatvänligt boende på skidorterna väljer de också i allt högre grad en "grön" resa till och från orten. Antalet registrerade miljövänliga elbilar har ökat stadigt under flera år, särskilt i Europa. De som förlitar sig på eldrift istället för bensin eller diesel för sin resa till alperna önskar sig såklart rätt laddningsinfrastruktur på plats. Och det är precis vad många skidhotell har anpassat sig till idag. De erbjuder inte bara bekväma rum och en underbar gästservice, utan också många laddningsmöjligheter för gästernas elbilar. Dessa boenden som erbjuder laddstationer för elbilar hittar du också här i SnowTrex-erbjudandet.

Skidhotell med laddstation  - Skidresor med elbil
Skidhotell med laddstation  - Skidresor med elbil

Vad är fördelarna med skidhotell med laddstationer för elbilar??

Skidhotell med laddstationer för elbilar erbjuder många fördelar för gäster, hotell och miljö. Till exempel kan gäster bekvämt ladda sin elbil här under vistelsen utan att behöva leta efter en separat laddstation. Det sparar tid och arbete. Vissa hotell erbjuder till och med gratis laddning, medan andra tar ut en mindre avgift om deras laddstationer också är tillgängliga för allmänheten. Detta gör dessa boenden mer och mer attraktiva för semestergäster som bryr sig om hållbarhet och därför själva byter till elbilar. Dessutom gynnas även miljön på lång sikt av skidhotell med laddstationer. Minskade utsläppet genom användning av elbilar bidrar till att minska luftföroreningarna. Dessutom är de moderna fordonen tystare än konventionella bilar med förbränningsmotorer, vilket ökar livskvaliteten på de pittoreska men ofta trånga skidorterna. Skidhotell med laddningsstationer erbjuder därför gästerna komfort, kostnadsbesparingar och attraktivitet å ena sidan, och samtidigt ger de ett positivt bidrag till miljön genom att minska utsläpp och buller.

Hur hittar man skidhotell med laddstation för elbilar?

Om du vill boka ett bra skidhotell med laddstation för elbilar för din nästa skidsemester med SnowTrex, kan du göra det enkelt på vår webbplats. I sökfunktionen för boende har vi nämligen lagt till filtret "Laddstation för elbilar" för dig när du väljer anläggningar. Om du kryssar i denna ruta visas endast hotell eller lägenheter som kan erbjuda sina gäster en egen laddstation för elfordon under den önskade reseperioden. I vår boendesökning på SnowTrex kan du sedan välja vilket land du vill resa till på din nästa skidsemester och vilket av våra många hotell och pensionat i bergen som passar dig bäst. Efter bokningen kan du sedan luta dig tillbaka och se fram emot en skidsemester där du efter en fantastisk dag i backen kan koppla av på kvällen vid middagen eller i wellnessavdelningen, medan din e-bil laddas med el vid skidhotellets laddstation!

Vilka tips finns det att tänka på när man bor på skidhotell med laddstationer för elbilar?

När du som turist bor på ett skidhotell med laddstationer för elbilar bör du tänka på några viktiga punkter. Det första man bör göra innan man bokar är naturligtvis att ta reda på om hotellet har laddstationer och om de är kompatibla med den egna elbilen. Det är också viktigt att veta var laddstationen finns, t.ex. på den säkrade hotellområdet eller i ett parkeringsgarage. Skidsemesterfirare som anländer med elbil bör dessutom ta reda på vilka avgifter som kan tillkomma och höra sig för om en eventuell förhandsbokning av en tid vid laddstationen. Annars är det alltid en bra idé att ta med en egen laddningskabel till elbilen och att kontrollera om skidhotellets laddningsstationer motsvarar kraven för din egen elbil när det gäller laddningshastighet. Om laddstationen inte fungerar, faller bort med kort varsel eller om bilen inte laddas ordentligt över natten bör elbilsförare på skidsemester också ha en plan B direkt. Det innebär att man borde veta var den närmaste offentliga laddstationen för elbilar finns i själva skidorten.