Kundomdömen

Slovenien

5 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Orter i 8,5
Skidområden 8,8

Längdskidåkning Slovenien

För längdskidåkare finns fina spår i praktiskt taget alla av Sloveniens vintersportregioner. Längdskidområdena är belägna i fantastisk natur, och är å ena sidan inte enorma, men å andra sidan heller inte överfulla av åkare. I nästan alla skidcenter och i närheten av större semesterorter finns insteg i spåren. I det välkända området Kranjska Gora, till exempel, väntar ca 40 regelmässigt underhållna spårkilometer på att utforskas. Spåren leder genom dalarna Zgornjesavska och Tamar.

Ett av de mest välkända ställena för längdskidåkning är skidskyttecentret Pokjulka i kurorten Bled, vid den östra delen av Triglavbergen. Ca 70 km norr om huvudstaden Ljubljana breder Solčavaregionen ut sig, och där man kan göra en 13 km lång rundtur genom den orörda dalen Logarska Dolina.

Spåren i de slovenska bergen leder genom pittoreska gläntor, sagolikt vackra snötäckta skogar och över kullar där man har härlig utsikt över bergstopparna. Längdskidåkningen i Sloveniens bergslandskap är en ren njutning för både nybörjare och mer erfarna åkare. Dessutom är tillgång till spåren oftast helt kostnadsfritt.

Orter för längdskidåkning i Slovenien

Karta Förstora

ort spårkilometer Höjd ort
40 km 806 m

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter