Kundomdömen

Schönau am Königssee

277 Antal omdömen:

93 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,8
Skidområde 7,8
Pistkarta
Region Berchtesgaden
Information om skidområdet
Region Berchtesgaden
Högsta punkt: 1 800 m
Lägsta punkt: 630 m
Höjd skidort: 630 m
Liftar totalt: 31
Släpliftar: 23
Sittliftar: 6
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 44 km
Pister:
25,5 km
Pister:
14 km
Pister:
4,5 km
Opistade nedfarter: 6 km

Skidresor Schönau – idyllen vid Königssee!

Schönau am Königssee

Vid utkanten av Berchtesgadens nationalpark, och precis vid idylliska sjön Königsee, ligger Schönau, Tysklands sydöstligaste kommun, på ca 630 meters höjd. I öster och söder bildar mäktiga bergsmassiv i form av Hohen Göll, Hagengebirge och Steinernes Meer en gränsmur i sten mot det österrikiska förbundslandet Salzburger Land. Med bara en kilometer från skidområdet Jenner är Schönau ett perfekt resmål för en lyckad vintersemester. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare hittar du passande nedfarter här!

Särskilt nybörjare har glädje av våra erbjudanden i Schönau: här har man möjlighet att boka till vårt "Learn to Ski"-paket. Detta omfattar 3 dagars skidlektioner (12 h) samt 6 dagars skidhyra av BASIC Ski Komplettset. En perfekt introduktion till vintersportnöjet - och med ett urval av sex olika skidområden.

Berchtesgadener Land

Framför den imponerande panoramautsikten över Watzmann-massivet (2 713 meter) och i nationalparken Berchtesgaden ligger romantiska Berchtesgadener Land. Omgärdat av den 2 000 - 2 700 meter höga bergskedjan erbjuder regionen i Oberbayern lugn och idyll. De sex skidområdena garanterar något för varje vintersportares smak: Jenner är framför allt anpassat för avancerade åkare, Hochschwarzeck lockar särskilt familjer med barn och Götschen är idealiskt för snowboard-äss. Berchtesgadener Land har ett internationellt rykte tack varje dess världscupbackar och som arrangörsort för VM i rodel, bob och snowboard.

Resa Schönau am Königssee

  • Tåg: Berchtesgaden (ca 3,5 km), Salzburg (ca 30 km)
  • Flyg: Salzburg (ca 30 km), Innsbruck (ca 165 km), München (ca 175 km)

Boenden i Schönau am Königssee

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Schönau am Königssee

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter