Kundomdömen

Bansko

6 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 7,3
Pistkarta
Information om skidområdet
Bansko
Högsta punkt: 2 560 m
Lägsta punkt: 990 m
Höjd skidort: 871 m
Liftar totalt: 16
Släpliftar: 6
Sittliftar: 8
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 48 km
Pister:
20 km
Pister:
24 km
Pister:
4 km
Opistade nedfarter: 8 km

Skidresor Bansko – skidnöje vid nationalparken!

Bansko

Bansko ligger ca 150 km från den bulgariska huvudstaden Sofia och har på bara några år utvecklats till ett av de mest kända och moderna vintersportcentren i Östeuropa. 48 pistkilometer och 15 liftar, vilka tar dig upp på 2 560 meters höjd, ger en oförglömlig skidsemester. Detta skidområde rekommenderas för njutningsåkare, som gillar breda och okomplicerade pister.

För proffsen finns i synnerhet en pist att rekommendera. Det handlar om Alberto Tomba-nedfarten (vilken även invigdes av den gamle slalomhjälten) som hela tiden är i välvårdat skick till den erfarna åkarens glädje. För snowboard- och freestyleåkare står en funpark och en halfpipe till förfogande.

Bansko passar särskilt bra för familjer, då det finns ett skiddagis vid bergstationen, där barn mellan 4 -7 år kan lära sig åka skidor eller bara leka av sig om de hellre vill. Turismen i Bansko har ökat kraftigt de senaste åren, men det idylliska landskapet i nationalparken Pirin är välbehållet och erbjuder därigenom en vacker kontrast.

Pirin

Pirinbergen befinner sig vid utkanten av Rodopibergen i sydvästra Bulgarien. Det imponerande landskapet sträcker sig upp på 2 914 meters höjd och härifrån erbjuds en härlig utsikt över Pirins omkringliggande bergstoppar. Med många sjöar, vattenfall, gömda grottor och lugna skogar erbjuder bergen mångfaldiga och vackra landskap. Tack vare dess skönhet och egenhet är Pirin inte bara Bulgariens största och finaste nationalpark, utan har även blivit upptagen på Unescos lista över världsarv.

Resa Bansko

  • Tåg: Bansko (i orten)
  • Flyg: Sofia (ca. 165 km), Plovdiv (ca. 165 km)

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter