Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Bansko

6 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 7,3

Skidområde Bansko

Information om skidområdet
Högsta punkt: 2 560 m Kabinbanor: 2
Lägsta punkt: 990 m Pister totalt: 48 km
Höjd skidort: 871 m
Pister:
20 km
Liftar totalt: 16
Pister:
24 km
Släpliftar: 6
Pister:
4 km
Sittliftar: 8 Opistade nedfarter: 8 km

Skidområde Bansko

”Bansko Ski Area” är ett av de mest kända och mest moderna vintersportcentren i Östeuropa. Området omfattar 16 liftar och omväxlingsrika pister med en sammanlagd längd av 48 km, vars högsta höjd är 2 560 meter.

Skidområdet är indelat i tre skidstationer, som är förbundna med varandra genom pisterna. Stationen "Shiligarnika" nås bekvämt från toppen längs med milt sluttande nedfarter. Härifrån kan vintersportälskaren i sin tur välja fyr- eller trestolsliften tillbaka till toppen eller ta skidturen till mittstationen ”Chalin valog". Den tredje stationen "Bunderishka polyana” nås genom den långa dalnedfarten från "Shiligarnika". Dalnedfarten är ca 7,5 km lång och en gång i veckan lyses den upp för kvällsskidåkning.

Tack vare den höga snöfallsmängden och de många snökanonerna anses skidområdet Bansko vara snösäkert. För omväxling svarar naturliga jumps och nedanför Todorka-toppen lockar freeriding genom skogarna. För proffsen är den svarta pisten med namnet Alberto Tomba perfekt.

En riktig höjdpunkt är världens längsta nedfart: från skidområdets högsta punkt – bergstoppen Todorka – leder en nedfart totalt 16 km och 1 570 höjdmeter nedåt till dalen.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Bansko

I Bulgariens största och mest populära skidområde måste självklart även kvällsskidåkning erbjudas. De med strålkastare upplysta nedfarterna här är extra långa. Till exempel är huvudpisten från skidområdets centrum till dalstationen helt upplyst. Den 7,5 km långa dalnedfarten, som lyses upp en kväll i veckan, är en av landets längsta och är utan tvekan en av kronjuvelerna i Bulgariens kvällsåkningsutbud. Två sektioner av 8-personersgondolen håller öppet extra länge för att kunna transportera kvällsskidåkare. Om man vill få sig en bit mat eller dryck efter kvällsåkningen väntar barerna "Sopranos" och "Happy End" nere vid dalstationen.

After Ski Bansko

Bansko har en perfekt blandning av moderna hotell och traditionell charm, som bjuder in till avslappning i värdshusen, som lokalt kallas "Mehanas". Då priset för en öl ligger omkring 1,50 € är de små värdshusen mycket omtyckta av turister. Höjdpunkten bland restaurangerna är Hadjirouskova Kashta, där värden sjunger folkvisor på kvällarna. Den som hellre söker sig till diskotek och klubbar är på rätt plats inne på "Amnesia Disco Club". Även diskoteket "Happy End", som ligger direkt vid dalstationen när du kommer ner från toppen till dalen, är värt ett besök för den som vill låta dagen klinga ut tillsammans med trevlig musik.

För semestergäster som istället för eller efter skidåkning vill ha lite action väntar vinter- och snöskovandringar samt kvällsskidåkning i dalpisten. Den berömda smalspårbanan trafikerar flera gånger dagligen och är mycket uppskattad. För härliga pauser vid sidan om skidåkningen finns en rad gemytliga stugor samt solterrasser.

Snowpark: Snowpark Bansko

I Bansko väntar en modern och mångsidig snowpark, som garanterar adrenalinkickar och härlig åkning med sina olika hinder och sin halfpipe! Funparken nås enkelt från sittliften Plato, och ligger på en snösäker höjd av 2 500 meter. Njut av ett riktigt stort område, med rails, boxar och flera kickerlines i olika storlekar. Med den perfekt formade halfpipen ligger Banskos snowpark i europatoppen!

Skidområdet Bansko var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Bulgarien

Experttestresultat för Bansko

Testresultatet för Bansko baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(3,8 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Bansko

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Bansko

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar