Kundomdömen

Pamporovo

NY!

Det finns ännu ingen recension.

Skidområde Pamporovo

Information om skidområdet
Högsta punkt: 1 926 m Kabinbanor: 0
Lägsta punkt: 1 155 m Pister totalt: 43 km
Höjd skidort: 1 650 m
Pister:
26 km
Liftar totalt: 16
Pister:
12 km
Släpliftar: 8
Pister:
5 km
Sittliftar: 8 Opistade nedfarter: 4 km

Skidområde Pamporovo

Med liftkortet "Pamporovo" får du tillgång till totalt 43 pistkilometer, belägna på mellan 1 155–1 926 meters höjd i skidområdena Pamporovo och Mechi Chal/Chepelare . De gemytliga blå och gröna nedfarterna passar perfekt för de första svängarna. Med ca 12 km röda pister finns här också ett stort och mångsidigt utbud för mer erfarna åkare. En rekommendation för proffsen är "Sneshanka Nr. 2", som är områdets kanske mest krävande nedfart.

För både snowboardåkare och skidåkare har Pamporovo ännu en höjdpunkt: en funpark med två olika svårighetsgrader och en halfpipe, där både nybörjare och erfarna åkare kan gå loss med hopp och tricks.

I Pamporovo får man verkligen valuta för pengarna och kan njuta av både mycket solsken, angenäma temperaturer och förstklassig vintersport!
Pistkarta Pamporovo
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Pamporovo

Nypistade nedfarter under stjärnhimlen. Det som låter som en dröm är faktiskt verklighet, och stavas kvällsåkning. I kvällsskidområdet, som delar namn med området Pamporovo kan man njuta av härlig skidåkning även efter mörkrets inbrott. Flera gånger i veckan håller det bulgariska skidområdet nedfarter öppna för nattsuddare, som bara inte kan få nog av skidåkningen. När man står på toppen har man alltså inte bara ett av landets soligaste skidområden framför sina fötter, utan även ett lysande område kvällstid, tack vare strålkastarbelysning. Njut av den speciella atmosfär det innebär att susa nedför en upplyst nedfart, omgiven av mörka skogar. Självklart finns kvällsöppna restauranger som välkomnar alla vintersportare med läckerheter från Bulgarien.

After Ski Pamporovo

Efter en solig skiddag kan man låta dagen gå mot sitt slut på en av de gemytliga pubarna eller restaurangerna. De flesta boenden har hotellegna barer och diskotek som inbjuder till dans och festande.

Pamporovo har ett livligt after ski-utbud, men passar också bra för den som vill njuta av den vackra naturen. Kvällsutbudet omfattar bland annat turer med häst och släde, skridskoåkning eller avkopplande vandringar genom det snöklädda landskapet.

Snowpark: Snowpark Pamporovo Funpark Pamporovo

Snowparken i Pamporovo är mycket omtyckt hos den sydosteuropeiska freestylescenen, och inte för inte är den en populär ort för events och tävlingar (bl.a. 3-Star-eventet på TTR-touren).

Parken är uppdelad i en Line 1 för nybörjare och medelerfarna åkare, samt en Line 2 för riktiga freestyleproffs. Många mångsidiga och kreativt placerade hinder – boxar och rails och en rad kickers samt en halfpipe – ger adrenalinkickar och träningsmöjligheter till alla freestylefans längs parkens båda lines.

Om du har tur kan du även få se ett professionellt team träna inför nästa VM eller X-Games-tävling!

Skidområdet Pamporovo var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Bulgarien

Experttestresultat för Pamporovo

Testresultatet för Pamporovo baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(3 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker

Övriga kategorier

After ski

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter