Kundomdömen

Avoriaz

138 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,3
Skidområde 9,4

Skidområde Avoriaz

Information om skidområdet
Högsta punkt: 2 276 m Kabinbanor: 3
Lägsta punkt: 974 m Pister totalt: 53 km
Höjd skidort: 1 800 m
Pister:
30 km
Liftar totalt: 35
Pister:
16 km
Släpliftar: 14
Pister:
7 km
Sittliftar: 18

Skidområde Avoriaz

Med liftkortet "Avoriaz" står 53 pistkilometer och 35 liftar på mellan 974-2 276 meters höjd till förfogande. Från nästan varje boende når man skidområdet direkt. De högmoderna gondolbanorna gör turen från Vallée des Prodains till Avoriaz snabb och komfortabel.

Avoriaz erbjuder inte bara flest, utan även de mest mångsidiga pisterna i regionen! De breda och lätta pisterna lämpar sig perfekt för nybörjare och familjer, avancerade åkare får valuta för sina pengar vid "Crozats": Med 4 km längd och 1 000 meters höjdskillnad är detta en av de brantaste nedfarterna i hela skidregionen. I omedelbar närhet finns även den legendariska "Mur Suisse", det vill säga den "schweiziska väggen", som är extremt brant och bara något för riktiga proffs. Direkt i centrum av Avoriaz finns ett särskilt barnområde för de allra yngsta vintersportarna.

Med liftkortet "Les Portes du Soleil" står hela 580 pistkilometer till förfogande, vilket kan nås genom direkta förbindelser till Avoriaz och de schweiziska orterna Torgon och Morgins (se skidregion).
Pistkarta Avoriaz
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Avoriaz

Avoriaz är den mest fartfyllda orten i Portes du Soleil och behöver inte på något sätt gömma sig bakom Österrike vad gäller after ski! En rad stugor lockar redan i skidområdet med sällskaplig atmosfär och läckerheter som "tartiflette" samt heta drycker. Även långt efter att liftarna har stängt råder en livlig stämning i barerna och diskoteken i Avoriaz! Populära ställen för nattugglor är t.ex. puben "le Choucas", "La Cabane" eller diskoteken "le Festival" och "La Fantastique".

En lugn kväll kan till exempel tillbringas i biografen eller i någon av de många restaurangerna, där du kan skämma bort smaklökarna med savojanska specialiteter som fondue och raclette. Som alternativ till en dag i backen erbjuder Avoriaz ett brett spektra av möjligheter: Från speedlfying, skydiving och skoterturer till rodel, skridskoåkning och turer med häst och släde. Särskild värd att rekommendera är vattenparken med en närmast unik arkitektur som lockar både stor och liten. Annat som lockar är den tio meter höga halfpipen och turer i ett stort bildäck eller varför inte låta dig dras med i floden i lugn och ro med en lätt ström. Tack vare det goda utbudet blir det knappast långtråkigt i Avoriaz!

Snowpark: The Stash Avoriaz

Skidområdet "Les Portes du Soleil" är med sina totalt 13 snowparker och 4 boardercrossbanor ett verkligt paradis för freestyleåkare. I området Avoriaz finns fem stycken. Här kan freestyle-åkare se fram emot en särskild höjdpunkt i form av snowparken "The Stash" som är integrerad i naturen och leder genom skogen Lindaret med en rad olika trähinder. Parken, som sponsras av Burton, lockar med en uppsättning av naturliga hinder. Tables, jibs, wall rides, kicker och mycket mer – med 37 olika hinder vågar vi lova att parken ger dig en riktig kick. Detta är Europas första ekologiska snowpark med 100 procent av hindren gjorda i naturmaterial.

Nära orten finns snowparken "La Chapelle", som framför allt lockar nybörjare inom freestyle-åkning. Med svårighetsgrader i grönt, blått och rött finns goda möjligheter till att utveckla sig. Parken förfogar över kicker-lines, rails och boxar. Proffsen kan söka sig till snowparken "Arare". Vid sidan av stora kicker, rails och boxar finns en Airbag, som erbjuder perfekta träningsmöjligheter. Dessutom finns en 120 meter lång superpipe.

De yngsta åkarna kan besöka "Burton Kids Parkway" och "Lil’Stash". Där finns små hinder. Även barn från 3 års ålder kan leka loss, i "Riglet Park" i barnlandet.

Snowparkkarta Avoriaz
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Avoriaz var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike

Experttestresultat för Avoriaz

Testresultatet för Avoriaz baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,3 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Avoriaz

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Avoriaz

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter