Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Information om skidområdet
SuperDévoluy & La Joue du Loup
Högsta punkt: 2 450 m
Lägsta punkt: 1 450 m
Höjd skidort: 1 500 m
Liftar totalt: 24
Släpliftar: 18
Sittliftar: 5
Kabinbanor: 1
Pister totalt: 100 km
Pister:
60 km
Pister:
30 km
Pister:
10 km
Kundomdömen

Le Hameau du Puy [Sparpris]

723 Antal omdömen:

93 % Rekommendationsnivå:

Boende 8,0
Ort 7,7
Skidområde 8,2

Skidområde SuperDévoluy & La Joue du Loup

Skidområde SuperDévoluy & La Joue du Loup

Med liftkortet "La Joue du Loup & SuperDévoluy" står 24 liftar, 100 pistkilometer och höjdskillnader på upp till 1 000 meter till förfogande. Några liftar ugår direkt från SuperDévoluy, vilket gör att väntetiden är nära nog obefintlig.

Den nya skidliften "Pré Renard" ger ytterligare en förbindelse mellan Dévoluy och La Joue du Loup, vilket gör att man snabbt kan ta sig tillbaka till startpunkten. Tack vare den genomtänkta infrastrukturen på berget kommer man lätt åt de lätta eller medelsvåra pisterna som sträcker sig ända till La Joue du Loup. Den kuperade terrängen med soliga backar, skuggiga klippor och härliga djupsnöbackar ger stor omväxling.

Lite mer utmaning hittar du i toppregionen, där även pister med utmanande namn som t.ex. Le Mur ("Väggen") ligger. En höghastighetslift i form av sexstolsliften "Le Sommarel" tar dig snabbt upp områdets högst belägna delar.

Freerideåkare har utmärkta möjligheter på Combe Ratin och på Tête de la Cluse. En riktig läckerbit för snowboardåkare är 10 000 m² stora "Mushroom Park" på 2 000 meters höjd med Big Air, tables och en boardercrossbana. Snösäkerheten är hög inte bara tack vare pisternas läge och höjd, utan även på grund av de många snökanonerna.

Intressant för föräldrar: skidområdet bär märkningen "Famille Plus Montagne" tack vare sin ytterst familjevänliga infrastruktur. För småbarn som är äldre än 15 månader erbjuds barnpassning under hel- eller halvdagar i ett dagis eller i skidlekskolan, och det går att låna större utrustning såsom barnsängar och barnvagnar på plats. För den som vill ha skoj utanför skidbacken finns en kälkbacke och en lekplats.
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski SuperDévoluy

Solterrasser och caféer bjuder in till avkoppling under eftermiddagen. Den omgivande vackra naturen upplever man kanske bäst på längdskidor (ca 35 spårkilometer) eller varför inte genom snöskovandringar (ca 30 km vägar).

En höjdpunkt i området är turerna med snöskoter. För den som vill tillbringa en trevlig kväll i orten finns en mängd gemytliga barer och pubar, och även en biograf. Den som hellre vill festa till in på småtimmarna kan göra ett besök på något av diskoteken. Eller varför inte låta kvällen gå mot sitt slut med en traditionell och mysig fondue- eller raclettemåltid.

Snowpark: Snowpark Mushroom's Park SuperDévoluy

Med liftkortet tar du dig upp till “Mushroom’s Park“ som är belägen på 2 000 meters höjd, som delas mellan La Joue du Loup och Super Dévoluy. Med en yta av två hektar erbjuder snowparken en hel del för freestyle-sökaren. Med linjer i olika svårighetsgrader lockar parken åkare med olika stilar. Parken kan utforskas till avslappnad musik och det finns även en Chill Zone för avkoppling. Vid sidan av vanliga rails och kicker finns en Big Airbag för att testa nya trick och utöver detta väntar en boardercross-sträcka. Dessutom vårdas parken dagligen för att möjliggöra säker åkning.

Skidområdet SuperDévoluy & La Joue du Loup var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike

Experttestresultat för SuperDévoluy & La Joue du Loup

Testresultatet för SuperDévoluy & La Joue du Loup baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker

Övriga kategorier

After ski

Boka säkert med SnowTrex-fördelar