Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Campitello

62 Antal omdömen:

88 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 9,5

Skidområde Val di Fassa-Carezza

Information om skidområdet
Högsta punkt: 2 625 m Kabinbanor: 12
Lägsta punkt: 1 200 m Pister totalt: 110 km
Höjd skidort: 1 448 m
Pister:
35 km
Liftar totalt: 39
Pister:
64 km
Släpliftar: 5
Pister:
11 km
Sittliftar: 22

Skidområde Val di Fassa-Carezza

Med liftkortet "Val di Fassa-Carezza" har du tillgång till ca 110 pistkilometer, som är förbundna med 39 liftar på mellan 1 200 och 2 625 meters höjd i områdena från Alba, Canazei, Campitello, Carezza, Pozza och Vigo. Här väntar en rad freeride- och djupsnöområden samt övervägande medelsvåra nedfarter. Den avancerade åkaren kan njuta av de svarta pisterna, som till exempel ”Tomba” vid Ciampedie, medan den som gillar upplysta pister får valuta för pengarna i Pozza.

Campitellos eget skidområde befinner sig vid Col Rodella (2 485 meter): här kan du förvänta dig nedfarter av övervägande medelnivå. De soliga, breda nedfarterna är perfekta för njutningsåkare, men även för snowboardåkare finns trevliga möjligheter. Med Campitello som utgångspunkt har du direkt tillgång till berömda Sellaronda: den 40 km långa dagsrundturen i Sellamassivet är ett absolut måste för varje skidfantast! En rad stugor, de så kallade ”Rifugi”, omgärdar pisterna och bjuder in till solig avkoppling.

Med liftkortet Dolomiti Superski (mot tilläggsavgift) kan du använda inte bara Sellaronda, utan till och med 1 200 km pister och 450 liftar i tolv skidområden!

Regler i skidnedfarter i Italien

För att säkerställa säkerheten i nedfarterna gäller i Italien från och med 2022 nya säkerhetsregler. För användande av skidområdena måste man ha en ansvarsförsäkring som täcker skada mot tredje part. Denna kommer också att kunna köpas på plats för enskilda dagar. Att köra skidor alkoholpåverkad är förbjudet och medför höga bötesbelopp. Gränsen ligger på 0,5 mg alkohol per liter blod. För att minska skaderisken måste dessutom alla minderåriga bära hjälm vid skidåkning, snowboardåkning och kälkåkning.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Campitello

I Italien finns flera kvällsskidområden, där man i några nedfarter kan njuta av skidåkning även efter de vanliga öppettiderna. I Ski Stadium i Pozza fi Fassa, ett par kilometer från Campitello di Fassa, finns pisten Aloch. Varje onsdag och fredag mellan kl 19.30 och 22 lyses den upp av strålkastare. Erfarna skidåkare kan njuta av en ca 1,6 km lång röd och svart nedfart. I pisten har dessutom flera tävlingar i slalom, snowboard och carving arrangerats, och flera professionella skidlag har tränat där. Med ett giltigt fleradagarsliftkort (Val di Fassa-Carezza, Dolomiti Super Ski eller Silver) är kvällsskidåkningen inkluderad. Utan liftkort kan man köpa kvällskort för kvällsskidåkning på plats.

After Ski Campitello

Campitello är efter Canazei den livligaste staden i Val di Fassa och bjuder även efter skidnjutningen på mycket underhållning! En rad stugor bjuder in till avkoppling, senare flyttar sig stämningen till barerna, pubarna och diskoteken. För den som vill ta det lite lugnare finns det trevliga restauranger, som bjuder in till att njuta av lands- och regiontypiska specialiteter.

När det gäller fritidsaktiviteter finns det heller ingen brist: den sportige kan ge sig på klätterväggen i sportcentrumet, testa curling eller ge sig ut på skridskobanan. Ännu mer partystämning finner after ski-älskaren i Canazei, som ligger 2 km bort, där natten kan göras till dag i barerna och diskoteken. Varje besökare rekommenderas också maskeradtåget under karnevalen. Låt dig medryckas!

Snowpark: Snowparks Dolomiti Park, Buffaure und Christomannos Campitello

Skidområdet "Val di Fassa-Carezza" är ett riktigt paradis för freestyleåkare. Här finns flera funparker att utforska. Dolomiti Park ligger mitt i skidområdet Belvedere. 3 olika kickerlines - med nivåer för nybörjare, åkare med viss erfarenhet och proffs - står även till förfogande precis som en jibbing area med boxar, rails och corners, en slopestyle-sträcka och en Big Airbag.

I nya Buffaure Snowpark, som nås med kabinbanan Pozza-Buffaure, finns en Easy Line och en Medium Line med diverse kickers, rails, boxar och tanks.

Vid Karer-passet kan du testa nya trick i Christomannos Snowpark. Det speciella med denna park är panoramat och läget i ett område som märkts ut som världsnaturarv. Utsikten över Latemar och Rosengarten garanterar unika fotosessions.

Skidområdet Val di Fassa-Carezza var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Italien

Experttestresultat för Val di Fassa-Carezza

Testresultatet för Val di Fassa-Carezza baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,2 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Campitello

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Campitello

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar