Kundomdömen

Kurzras

201 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 8,9
Pistkarta
Schnalstaler Gletscher
Information om skidområdet
Schnalstaler Gletscher
Högsta punkt: 3 212 m
Lägsta punkt: 2 011 m
Höjd skidort: 2 011 m
Liftar totalt: 13
Släpliftar: 6
Sittliftar: 5
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 42 km
Pister:
10 km
Pister:
18 km
Pister:
14 km

Skidresor Kurzras – litet men trevligt!

Kurzras

En gång i tiden fanns det bara en stor bondgård här i slutet av den sydtyrolska dalen Schnalstal. I dag ser den lite annorlunda ut. Mitt i den imponerande bergkulissen med toppar på 3000 meter har en modern skidort skapats som kombinerar funktionalitet och sydtyrolsk gemytlighet. Kurzras är visserligen litet men det innebär inte att vintersportaren inte kan tillbringa en spännande vistelse.

Men det är förstås inte bara den goda infrastrukturen som lockar gäster. Här står själva skidområdet i centrum, till vilket man tar sig med sittliften eller kabinbanan i Kurzras. Skidområdet vid glaciären Schnalstal erbjuder en lång säsong från oktober till maj. Men även utbudet vid sidan av pisterna är värt att testa - oavsett om du vill vara sportigt aktiv eller uppleva kultur.

Schnalstal

Den 22 km långa dalen Schnalstal är en sidodal till sydtyrolska Vinschgau, och kanske den för turism bäst utvecklade dalen i området. Särskilt värt att nämna är det mångsidiga landskapet – här finns berg med vinodlingar i den södra delen av dalen, och glittrande glaciärisar i slutet av dalen. Genom dalen flyter bäcken Schnalser Bach, som har sin mynning i den övre delen, vid sjön Vernagt. Regionen är inte bara känd för sitt glaciärskidområde som, med 35 pistkilometer, fortfarande är något av ett insidertips. Dessutom var det även här, vid Tisenjoch, som ett tyskt vandringspar i september 1991 hittade den mumifierade "ismannen" Ötzi. Det arkeologiska museet "ArcheoParc Schnals" är tillägnat denna legend och hans liv.

Resa Kurzras

  • Tåg: Merano (ca. 40 km), Mals (ca. 60 km), Bolzano (ca. 70 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 190 km), Zürich (ca. 305 km)

Boenden i Kurzras

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Kurzras

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter