Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Livigno

1 451 Antal omdömen:

97 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,3
Skidområde 9,3
Information om skidområdet
Livigno
Högsta punkt: 2 798 m
Lägsta punkt: 1 816 m
Höjd skidort: 1 816 m
Liftar totalt: 31
Släpliftar: 12
Sittliftar: 13
Kabinbanor: 6
Pister totalt: 115 km
Pister:
30 km
Pister:
65 km
Pister:
20 km

Skidområde Livigno

Skidområde Livigno

115 pistkilometer, 31 liftar och härligt breda pister – allt det erbjuds med liftkortet ”Livigno”! Tack vare höjdläget på mellan 1 816 och 2 798 meters höjd, samt de många snökanonerna är området ytterst snösäkert.

Pisterna är fördelade längs dalens båda sidor, vilket gör att du alltid kan åka på solsidan. För freeriders finns en rad djupsnömöjligheter på Carosello-sidan och snowparkerna vid Mottolino och Carosello med half- och quarterpipe, flera kickers, rails och en boardercrossträcka väntar med många roliga upplevelser. Tack vare dessa funparks är Livigno en återkommande värdort för en rad spektakulära tävlingar! En av få svarta pister är Monte Neve-Valfin, och i övrigt domineras området av en lättare till medelsvår nivå. I närheten av orten finns enklare övningsområden för nybörjare. För barn finns en skidlekskola samt flera barnländer, belägna i utkanten av Livigno. Även i skidområdet finns det mycket att upptäcka för de små, bland annat vågbanor och tävlingssträckor.

En årlig höjdpunkt är telemarkfestivalen "La Skieda" i slutet av säsongen, med temafester, nybörjarkurser och materialtester. Den perfekta sammankopplingen mellan orten och skidområdet är också något som bidrar till att göra denna högt belägna dal populär.

I skidområdet finns tre områden där kostnadsfria Wi-Fi-hotspots står till förfogande.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Livigno

När mörkret faller på och solen gått ner över Italien så är det dags att knäppa av skidorna och låta dagen gå mot sitt slut. Men i pisterna i Livignos kvällsskidområde kan man njuta av skidåkning längre än normalt: på utvalda dagar erbjuds där kvällsskidåkning. Alla vintersportare som inte fått nog av sportandet kan njuta av nedfarterna fram tills sena kvällstimman. Kvällsskidåkning är en höjdpunkt som varken gammal eller ung borde missa. Att susa fram nedför den upplysta och perfekt preparerade backen omgiven av mörkret får skidåkarhjärtat att slå några extra slag. Skidnöje på kvällen tillsammans med en het kopp glögg, punsch eller te är en oslagbar kombination.

After Ski Livigno

I skidområdet och vid dalstationerna finns flera traditionella stugor, där after ski närmast är heligt. Livignos after ski hållar jämna steg med de österrikiska skidorterna! Till regionens after ski-specialiteter räknas den varma drycken "Bombardino". Den började serveras för 40 år sedan i "Tea del Vidal" – Livignos after ski-bar nummer 1! En mängd mysiga restauranger, caféer, barer, pubar liksom vinlokaler och ett disco fyller kvällsprogrammet.

Andra möjligheter som erbjuds är rodel, skridskoåkning, isklättring, 20 km med vintervandringsvägar, snowmobil- och quadåkning, ridning, bowling, biljard, simning och ett fitnesscenter. Den som vill lära känna Livignos kulturella sida rekommenderas en besöksrunda till de många sevärda kyrkorna. Några av dem härstammar från 1600-talet och är hem åt många intressanta konstskatter.

Tack vare sitt geografiska läge är Livigno en taxfree-zon. En dröm för alla som älskar shopping!

Snowpark: Livigno

Skidområdet Livigno är väldigt omtyckt av åkare med stor erfarenhet eftersom det finns absolut snösäkerhet uppe på 2 798 meters höjd. Även freeriders och freestylers får valuta för pengarna. De två snowparkerna erbjuder höjdglädje med den senaste standarden.

"Snowpark Mottolino" har fyra linjer och en jib area, och här finns massor av möjligheter att utveckla sin åkning och kreativitet. "S-Line" passar bäst för nybörjare, och för de lite mer våghalsiga kan vi rekommendera "M-Line", där det finns nya rails, boxar och hopp. Den som har lite mer erfarenhet kan testa "L-/XL-Line", som inte bara har spektakulära hopp utan också då och då är värd för photoshoots och events. Det finns även en jib area med boardercross-sträcka för den som vill mäta sin förmåga mot kompisarnas. Parken är dessutom försedd med snökanoner – vädret ska inte vara något hinder för freestyleåkningen!

"Livigno Park 3000" i området Carosello är uppbyggd på ungefär samma sätt. Här spelas musik, och mitt i parken finns en big air för minska olycksfallsrisken. Alla åkare har dessutom tillgång till kostnadsfritt Wi-Fi och ett Chill-out-område.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Livigno var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Italien

Experttestresultat för Livigno

Testresultatet för Livigno baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,3 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Livigno

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Livigno

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar