Kundomdömen

Vernagt

63 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 8,9
Pistkarta
Schnalstaler Gletscher
Information om skidområdet
Schnalstaler Gletscher
Högsta punkt: 3 212 m
Lägsta punkt: 2 011 m
Höjd skidort: 1 700 m
Liftar totalt: 13
Släpliftar: 6
Sittliftar: 5
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 42 km
Pister:
10 km
Pister:
18 km
Pister:
14 km

Skidresor Vernagt – avkopplande semester vid sjön!

Vernagt

Vernagt am See ligger vid en sjö på 1 700 meters höjd i övre delen av Schnalstal. Men sjön har faktiskt inte alltid funnits där. Först under 1950-talet byggdes en 65 meter hög damm som är anledningen till sjöns uppkomst. I processen hamnade åtta gamla gårdar under vatten. Vid lågt vattenstånd under våren sticker fortfarande kapelltornet i mitten av gårdarna upp ovanför vattenytan.

Under sommaren får sjön en förtrollande vacker smaragdgrön färg, och på vintern är Vernagt än perfekt utgångspunkt för utflykter till det närbelägna glaciärskidområdet som är ett lite lugnare alternativ till sportbyn Kurzras.

Schnalstal

Den 22 km långa dalen Schnalstal är en sidodal till sydtyrolska Vinschgau, och kanske den för turism bäst utvecklade dalen i området. Särskilt värt att nämna är det mångsidiga landskapet – här finns berg med vinodlingar i den södra delen av dalen, och glittrande glaciärisar i slutet av dalen. Genom dalen flyter bäcken Schnalser Bach, som har sin mynning i den övre delen, vid sjön Vernagt. Regionen är inte bara känd för sitt glaciärskidområde som, med 35 pistkilometer, fortfarande är något av ett insidertips. Dessutom var det även här, vid Tisenjoch, som ett tyskt vandringspar i september 1991 hittade den mumifierade "ismannen" Ötzi. Det arkeologiska museet "ArcheoParc Schnals" är tillägnat denna legend och hans liv.

Resa Vernagt

  • Tåg: Meran (ca. 35 km), Mals (ca. 60 km), Bolzano (ca. 65 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 185 km), Zürich (ca. 310 km)

Boenden i Vernagt

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Vernagt

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter