Award
Kundomdömen

Abtenau

474 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,6
Skidområde 8,6

Skidområde Dachstein-West

Information om skidområdet
Högsta punkt: 2 100 m Kabinbanor: 11
Lägsta punkt: 780 m Pister totalt: 131 km
Höjd skidort: 714 m
Pister:
44 km
Liftar totalt: 57
Pister:
80 km
Släpliftar: 35
Pister:
7 km
Sittliftar: 11 Opistade nedfarter: 40 km

Skidområde Dachstein-West

Med regionsliftkortet "Dachstein West" står 131 pistkilometer och 57 liftar till förfogande i skidområdet Dachstein West, med Gosau, Russbach och Annaberg samt Freesports Arena Dachstein Krippenstein och områdena Feuerkogel, Karkogel, St. Martin, Lungötz och Dürnberg. Det lilla och trevliga skidområdet Karkogel med David-Zwilling- och Alexandra-Meissnitzer-världscupbackarna ligger precis runt husknuten. Bara några minuter bort finns skidområdet Postalm, som delvis ligger i Abtenaus ortsområde.

Russbach, som ligger ca 11 km från Abtenau, erbjuder ett idealiskt insteg till det sammanhängande skidområdet i Dachstein-West. Regionens liftkort ger tillgång till härliga nedfarter i olika svårighetsgrader, som är förbundna med varandra genom kostnadsfria skidbussar. Framför allt nybörjare och njutningsåkare, men även avancerade åkare finner ett omväxlande utbud av pister. De så kallade Gaudipisterna står redo med slalomsträcka inklusive tidsmätning, snowcrossanläggning, vågbana och puckelpist. För den som inte fått nog av skidåkning under dagen erbjuds härlig kvällsskidåkning vid Ötscherliften.

För alla nybörjare passar de breda och välutbyggda pisterna bra för de första försöken. Familjer med barn har sedan länge upptäckt att skidregionen är optimal för deras krav. En rad möjligheter för de allra yngsta finns i form av flera skiddagis och skidcamps.

I de olika funparkerna kan skidåkare och snowboardåkare sätta sina färdigheter på prov. Snowparken Dachstein West i skidområdet Russbach är den största och mest mångsidiga, och här väntar jumps, rails och tables. Freeriders får valuta för pengarna i Freesports Arena Krippenstein, som är en hotspot för freeridescenen.

Panorama-skidrundan "Panoronda" med totalt 44 pistkilometer bjuder på omväxlande upplevelser på perfekt preparerade och markerade nedfarter. Traditionella stugor och solterrasser lockar till pauser för att njuta av den fantastiska utsikten.

Vill du dela alla dina intryck från dagen i backen med vänner och familj? Inga problem! Totalt finns 13 Wi-Fi-hotspots i regionen Dachstein West - i funparken, i stugor och liftstationer. Därmed kan du dela med dig av dina erfarenheter, skicka foton och bli uppdaterad om det senaste - direkt från skidorten!
Pistkarta Dachstein-West
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Abtenau

Att göra natten till dag, det är möjligt om man åker skidor i skidområdet Dachstein West. På Gosaus dalsida finns nämligen ett litet kvällsskidområde, där man kan gå loss efter de vanliga öppettiderna. Nedre delen av dalnedfarten vid Ötscherliften lyses upp för kvällsskidåkning en gång i veckan. Ungefär 1 km lång är kvällsnedfarten, som har röd svårighetsgrad och därför passar bra även för erfarna åkare. Till utbudet hör också övningsbacken i Brumsiland nära dalstationen för liften Hornspitzbahn. I båda pisterna är det öppet varje fredag kl 18.30 till 20.30. Skärmbaren Hornspitz vid dalnedfarten serverar läcker mat och dryck under kvällsskidåkningen.

After Ski Abtenau

Efter den långa skiddagen träffas man i stugorna och de stora "skärmbarerna" i skidområdet - till exempel i Knittlhütte vid Karkogel eller ortens barer och diskotek. Kulinariska läckerheter typiska för området Tennengau och internationella rätter väntar i värdshusen och restaurangerna.

Skäm bort dig med kulinariska läckerheter och njut av wellnessbehandlingar. Med Aqua Salza Golling, Heiltherme Bad Vigaun och Therme Amadé finns tre inrättningar i närheten av Abtenau.

Den som vill vara aktiv kan utforska naturen med en guidad vintervandring, eller med en skidtur i Tennengebirge. Den 3,2 km långa rodelbanan vid Karkogel erbjuder åkning med elljusbelysning fram på kvällskvisten. Vid "Gaudi-pisterna" finns kälkar att låna men även snowbiking, airboarding och sittskida kan åkas i Abtenau. För skridskoåkning finns en skridskobana i orten.

Snowpark: Snowpark Dachstein West Abtenau

I skidregionen Dachstein West finns totalt fyra olika funparks, och här får freestyleåkare verkligen valuta för pengarna!

För de som är på jakt efter den ultimata kicken rekommenderar vi ett besök på "Snowpark Dachstein West"! Förutom hinder som exempelvis en 6 meter lång wave box, diverse medium kickers finns här också en jib box och en 70 m lång wave run där man kan uppnå den maximala adrenalinkicken! För nybörjare finns enklare hinder. Det professionella teamet garanterar förstklassiga shred-sessions. Tack vare den kostnadsfria Wi-Fi-hotspoten kan du ladda upp bilder på nätet.

Om man vill träna i lite lugnare områden finns tre ställen i skidområdet: "Ötscher Kids Park" i Gosau, "Anna-Park" i Annaberg och "Rookie Park i Russbach. Här finns perfekta övningsmöjligheter i form av små vågbanor, doserade kurvor, hopp, boxar och rails.

Snowparkkarta Dachstein-West
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Dachstein-West var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Dachstein-West

Testresultatet för Dachstein-West baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Abtenau

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Abtenau

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter