Kundomdömen

Altmünster am Traunsee

NY!

Det finns ännu ingen recension.

Information om skidområdet
Feuerkogel
Högsta punkt: 1 625 m
Lägsta punkt: 443 m
Höjd skidort: 442 m
Liftar totalt: 9
Släpliftar: 6
Sittliftar: 1
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 10 km
Pister:
4 km
Pister:
5 km
Pister:
1 km
Opistade nedfarter: 6 km

Skidresor Altmünster am Traunsee – utanför det hektiska livet!

Altmünster am Traunsee

Altmünster (442 m) ligger direkt vid sjön Traunsee och är en motpol till andra hektiska vintersportorter. Här kan du njuta av lugnet och tystnaden och utsikten över den klara sjön, som med sina 191 m är den djupaste i Österrike. Gästerna får uppleva den lilla marknadsstadens speciella charm, särskilt under adventstiden. Det är då många traditionella evenemang äger rum i Altmünster och runt Traunsee. Från pittoreska julmarknader till "Schlösser Advent" en julmarknad med konst och hantverksutställningar i de närliggande slotten - det finns en levande julkultur i Altmünster och dess omgivningar. Men även utanför adventstiden är Altmünster am Traunsee ett attraktivt resmål för vintersemestrar med sitt närliggande, familjevänliga skidområde Feuerkogel och optimala förutsättningar för vandringar i vinterlandskapet vid sjön.

Traunsee

Semesterregionen Salzkammergut är belägen vid den nordliga utkanten av Alperna och i delstaten Oberösterreich, vid gränsen mot Steiermark och i närheten av delstaten Salzburg. Den sträcker sig från Wolfgangsee över Almtal och Dachsteiner Gletscher till och med den östliga utkanten av staden Salzburg. Tack vare det härliga läget i Alpenvorland och vid utkanten av de nordliga Kalkalpen förfogar landskapet över 76 större och mindre sjöar som Wolfgangsee, Mondsee, Attersee och Traunsee. En rad berg, däribland Dachstein, Traunstein och Höllengebirge, bildar ett sagolikt panorama. En rad grottsystem har bildats här och bland annat kan du besöka Österrikes längsta grotta, Hirlatzhöhle, som ligger vid Dachsteiner Gletscher.

Vid sidan av naturälskare och de som söker lugnet får även vintersportare full valuta för pengarna i regionen Salzkammergut: bergen, som för det mesta inte allt för höga, är ofta skogsklädda upp till topparna och svarar för ett mångsidigt pistutbud. Framför allt familjer trivs här i de mer än 20 olika skidområdena. Genom de höga halterna av salt har regionen under årens lopp blivit välmående och vackra villor och borgar präglar städerna och orterna. Återhämtning, kulturutbud och ett mångsidigt sportutbud gör vistelsen här unik.

Resa Altmünster am Traunsee

  • Tåg: Altmünster am Traunsee (i orten), Gmunden (ca. 3 km)
  • Flyg Linz (ca. 70 km), Salzburg (ca. 90 km), Graz (ca. 230 km)

Boenden i Altmünster am Traunsee

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Altmünster am Traunsee

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter