Kundomdömen

Anras

12 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 8,5
Information om skidområdet
Sillian/Thurntaler
Högsta punkt: 2 407 m
Lägsta punkt: 1 100 m
Höjd skidort: 1 261 m
Liftar totalt: 8
Släpliftar: 3
Sittliftar: 3
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 21,7 km
Pister:
5,6 km
Pister:
15 km
Pister:
1,1 km
Opistade nedfarter: 1 km

Skidresor Anras - solig idyll i Alta Pusteria!

Anras

På den östtyroslka sidan av Alta Pusteria ligger idylliska Anras, inramat av Lienz dolomiterna och Defereggenbergen. Tack vare byns läge på en solig hög belägen backe är hittar solen nästan alltid hit. Detta bidrar inte bara till välmåendet utan ger också bergslandskapet den sista touchen. Anras är verkligen en romantisk bergsbygd! Anras kommun, som har ca 1 300 invånare, är ganska utspridd över en huvudby och flera byar runtomkring.

Liksom många andra byar i Alperna har Anras en händelserik historia, vilket inte minst återspeglas i de gamla byggnaderna i centrum. Anras slott, som fungerade som domstolsbyggnad på 1 800-talet, är särskilt intressant. Numera hålls exklusiva utställningar och konserter i huset. En dagsutflykt till distriktets huvudstad Lienz, som bara ligger 22 km från Anras, bjuder på fler kulturella sevärdheter. Staden är Östtyrolens kulturella centrum och erbjuder en mängd olika fritidsaktiviteter med Bruck slott och en färgglad stadskärna.

Hochpustertal

Vid gränsen mot Sydtyrolen, långt från vardagens stress, befinner sig det soligt belägna Hochpustertal. Skidområdet öppnar upp sig mitt i den pittoreska bergvärlden med panoramautsikter över Dolomiterna. Här väntar preparerade pister och förstklassiga spår på åkaren. Skidcentrumet Hochpustertal erbjuder också en attraktiv snowpark med en yta av 30 000 m², med gott om utrymme att gå loss för både skid- och snowboardåkare. Avslappning har också en central roll i Hochpustertal: med en fridfull vintervandring, en romantisk tur med häst och släde eller gemytliga stunder i ett tyrolskt värdshus känns vardagens stress långt borta.

Resa Anras

  • Tåg: Sillian (ca. 15 km), Lienz (ca. 25 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 160 km), Klagenfurt (ca. 170 km),

Boenden i Anras

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Anras

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter