Kundomdömen

Flattach

64 Antal omdömen:

84 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,0
Skidområde 8,2
Information om skidområdet
Mölltaler Gletscher
Högsta punkt: 3 122 m
Lägsta punkt: 2 108 m
Höjd skidort: 696 m
Liftar totalt: 9
Släpliftar: 2
Sittliftar: 5
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 17,4 km
Pister:
5,2 km
Pister:
7,2 km
Pister:
5 km
Opistade nedfarter: 6 km

Skidresor Flattach - gränslös pistglädje för hela familjen!

Flattach

Flattach ligger vid foten av Mölltaler-glaciären på 696 meters höjd mitt i i det lockande landskapet i Kärntner Oberland. Mölltaler-glaciären är Kärntens enda glaciärskidomåde och erbjuder därigenom snösäkra pistförhållanden från oktober till maj. Tidigare spelade lant- och skogsbruk en stor roll i Flattach. Genom byggandet av Mölltal-Express, med vilken skidåkaren på 8 minuter tar sig till glaciärskidområdet, har turismen vunnit mark i denna lugna vintersportort. Trots denna utveckling har den gemytliga byn lyckats bevara dess familjecharm. I orten finns en rad traditionella restauranger, pubar och förstås även skidstugor som lockar till raster. Särskilt omtyckt är Kärntens högst belägna vinterträdgård, panoramarestaurangen "Eissee" på 2 800 meters höjd. Denna gigantiska glas- och stålkonstruktion tronar över den eviga isen och reflekterar Scharecks bergvärld mot Sonnblick ända bort mot Lienzer Dolomiterna i dess glasytor.

Mölltaler Gletscher

"100 procent sol, snö och skidglädje." Framgångsreceptet på Mölltaler Gletscher och vid Ankogel är lika enkelt som genialt. Den 3 122 meter höga glaciären Mölltaler Gletscher är ett av Österrikes mest snösäkra glaciärskidområden. Alpernas sydsida är – enligt statistiken – den solrikaste regionen i Österrike. Panoramautsikten över de omkring 30 tretusenmetarna tillhörande Hohe Tauern är unik i Österrike. De riktiga fantasterna säger bara "Mölli": Kärntens enda glaciärskidområde erbjuder redan från slutet av september puderåkning i bästa underlag.

På Mölltaler Gletscher och närbelägna Ankogel väntar knappt 30 km snösäkra pister. Ankogel är en riktig utmaning för konditionsstarka åkare och off-pist-artister, medan även carving- och snowboardåkare sedan länge har upptäckt de stora och breda pisterna. Det stora plusset med ”Mölli” och Ankogel: väntetider vid liftarna och rusningstrafik i pisterna är i det närmaste helt okända. I båda skidområdena regerar den för Kärnten typiska gemytligheten – en hjärtlig blandning av uppsluppenhet och gästvänlighet. För action och roliga stunder svarar skridskoåkning och rodel. Njutning och avslappning finner du med ett besök hos ”Tauern-Bad” efter de sportiga aktiviteterna.

Resa Flattach

  • Tåg: Mallnitz (ca. 15 km), Spittal/Drau (ca. 35 km)
  • Flyg: Klagenfurt (ca. 115 km), Salzburg (ca. 175 km), Innsbruck (ca. 200 km)

Boenden i Flattach

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Flattach

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter