Kundomdömen

Hallstatt

17 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 8,1
Information om skidområdet
Dachstein West
Högsta punkt: 2 100 m
Lägsta punkt: 780 m
Höjd skidort: 511 m
Liftar totalt: 57
Släpliftar: 35
Sittliftar: 11
Kabinbanor: 11
Pister totalt: 131 km
Pister:
44 km
Pister:
80 km
Pister:
7 km
Opistade nedfarter: 40 km

Skidresor Hallstatt - Världsarv vid Hallstättersjön!

Hallstatt

Hallstatt ligger vid Hallstättersjön i det geografiska och kulturhistoriska centrum av Dachstein Salzkammergut. Husen ligger tätt packade längs den smala strandremsan och på bergssluttningen som stiger brant bakom byn. Byn fick stor kulturell betydelse i regionen för flera hundra år sedan genom sina saltverk och sin salthandel. Hallstatt fick också uppmärksamhet världen över genom förhistoriska utgrävningar på gravfältet ovanför byn. På grund av sitt kulturella och historiska arv utsågs byn slutligen till ett av Unescos världsarv. Det idylliska läget vid sjöstranden, den arkitektoniskt unika stadsbilden - många av husen står under kulturarv - och det omgivande bergspanoramat gör staden till ett charmigt resmål under alla årstider. För vintersportfans finns det flera attraktiva skidområden och skidturledar i Dachsteinmassivet i omedelbar närhet.

Dachstein Salzkammergut

Inre Salzkammergut, som även kallas Dachsteiner Salzkammergut, är ett historiskt och lantligt kulturområde i norra Alperna, som sträcker sig runt Dachsteinmassivet från Bad Ischl i norr tilL Schladming i söder, och från Abtenau i väst till Bad Mitterndorf i öst. Hela Salzkammergut är alltså fördelad över förbundsländerna Oberösterreich, Steiermark och Salzburg, och själva Dachsteiner Salzkammergut ligger framförallt i Oberösterreich.

Dachsteinmassivet är mycket saltrikt, vilket gett regionen en viktig betydelse världen över ända sedan 1300-talet. Dessutom har många viktiga arkeologiska fynd gjorts i trakten. Den unika miljön i kombination med sitt historiskt betydelsefulla kulturlandskap hamnade 1997 på såväl UNESCO:s världsnatur- som världskulturarvslista. Saltgruvorna och panoramavyerna i världsnaturarvsregionen är idag stora turistattraktioner, och det är också de mångsidiga vintersportmöjligheterna vid Dachsteinmassivet.

Resa Hallstatt

  • Tåg: Hallstatt (i orten)
  • Flyg: Salzburg (ca. 80 km), Linz (ca. 120 km), Graz (ca. 190 km)

Boenden i Hallstatt

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Hallstatt

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter