Kundomdömen

Imst

8 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 9,0
Pistkarta
Information om skidområdet
Hoch-Imst
Högsta punkt: 2 100 m
Lägsta punkt: 1 000 m
Höjd skidort: 828 m
Liftar totalt: 8
Släpliftar: 6
Sittliftar: 0
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 9 km
Pister:
4 km
Pister:
3 km
Pister:
2 km

Skidresor Imst - vinterglädje för hela familjen!

Imst

Imst ligger på en höjd av 828 m, på kanten av Lechtalalperna, där Gurgl- och Inndalen möts. Charmen i den historiska staden beror inte bara på de gotiska och barocka byggnaderna, utan också på de många fontäner som finns utspridda i "fontänernas stad". De vittnar om den vattenrika stadens förflutna och är ofta absoluta blickfång med sina helgonstatyer.

Imst har dessutom gjort sig ett namn som karnevalens högborg: "Imster Schemenlauf" har varit ett immateriellt kulturarv från UNESCO sedan 2010, vilket gör det till det första i Österrike. Det traditionella, mystiska karnevalståget äger dock bara rum vart tredje till fjärde år (nästa gång 04/02/2024). Dessutom har Imst blivit en populär shoppingstad tack vare sina många affärer och boutiquer. Och turismen har också gjort sitt intåg under både sommar- och vintermånaderna. Skidområdet Hoch-Imst är särskilt populärt bland familjer, vilket inte minst beror på att det är lätt att hantera och att det finns barnerbjudanden- till exempel gratis barnomsorg.

Området Imst

Distriktet Imst ligger i den österrikiska provinsen Tyrolen. Oberinntal, Ötztal och Gurgltal är några av de mest populära semesterregionerna i distriktet Imst, som är uppdelat i 24 kommuner. Både sommar och vinter erbjuder Imst gott om utomhusaktiviteter för alla åldrar. Med liftkortet "Hoch-Imst" kan man utforska totalt 9 kilometer backar. De som inte vill gå miste om mer utbrett skidsportsnöje kan enkelt och snabbt ta sig till grannområdena Ötztal, Pitztal Glaciär och Zams. Förutom brädsporter väntar olika aktiviteter på att utforskas i Imst. Klättringsentusiaster kommer till sin rätt även på vintern på olika platser i distriktet. Flera vandringsleder erbjuder imponerande vyer över de tyrolska alperna. Romantiska promenader, rodellopp eller skridskoåkning ger dig den perfekta semesterkänslan!

Resa Imst

  • Tåg: Tågstation Imst-Pitztal (ca. 5 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 60 km), Friedrichshafen (ca. 170 km), München (ca. 185 km), Salzburg (ca. 235 km)

Boenden i Imst

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Imst

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter