Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Information om skidområdet
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn & Zell am See/Kaprun
Högsta punkt: 2 096 m
Lägsta punkt: 830 m
Höjd skidort: 1 003 m
Liftar totalt: 70
Släpliftar: 21
Sittliftar: 21
Kabinbanor: 28
Pister totalt: 270 km
Pister:
140 km
Pister:
112 km
Pister:
18 km
Kundomdömen

Appartements Schmiede

48 Antal omdömen:

83 % Rekommendationsnivå:

Boende 8,2
Ort 9,1
Skidområde 9,4

Skidområde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn & Zell am See/Kaprun

Skidområde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn & Zell am See/Kaprun

Med liftkortet "Ski Alpin Card" har man, sedan oktober 2019, tillgång till ett liftkortsförbund med sagolika 408 pistkilometer. Mottot för förbundet lyder "ett liftkort, tre regioner, oändligt med berg". Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn och skidområdet Zell am See - Kaprun planerar en sammankoppling senast år 2023. Från och med vintersäsongen 2019/20 sköter zellamseeXpress transporten för snowboard- och skidåkare som vill ta sig från Glemmtal till Zell am See och Kaprun. Mellan Viehhofen och Vorderglemm trafikerar dessutom en skidbuss. Därigenom skapas Österrikes största sammanhängande skidområde.

Skicircus har massor av carvingsträckor, puckelpister, branta backar, en tävlingsbana med tidsmätning och två strålkastarbelysta nedfarter. En armada av konstsnöanläggningar hjälper till att skapa extra hög snösäkerhet.

För den som vill utforska de blå njutarnedfarterna i Saalbach, (inklusive VM-backen vid Kohlmais), kan vi rekommendera Saalbachrundan. Den leder 16 km runt orten, nedför Glemmtals båda sluttningar.

Proffs kan sätta sina färdigheter på prov längs nedfarterna "Zwölferkogel Nord" och "Schattberg Nord". Härliga freeridemöjligheter finns t.ex. vid Zwölferkogel-West och Schattberg-West – två tips som bara är för erfarna åkare. Längs funcross-sträckorna och de svarta och krävande nordbackarna får alla freeriders något att bita i. För freestyleåkare är Skicircus ett verkligt paradis: här kan du gå loss i tre snowparks och längs en boardercrossbana. I hela Skicircus finns över 30 Wi-Fi-hotspots till förfogande.

Liftkortsförbundet Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn är ett enormt och livfullt skidområde, och bjuder på en rad mångsidiga pister, inramat av en fantastiskt vacker bergskuliss. Erfarna skidåkare på jakt efter en speciell upplevelse hittar här förgrenade nedfarter, puckelpister samt speedsträckor och snowparker som bara väntar på att uforskas. Perfekt för en proffsskidsemester!

Skidområdet har självklart också ett stort utbud för nybörjare. Hela 140 km blå och gröna pister perfekt lämpade för skidsemestrande nybörjare väntar i skidområdet. Även barnfamiljer får valuta för pengarna. Precis vid dalstationen för Asitzkabinenbahn finns exempelvis Leo's Kinderland. Övningsområdet med transportbandslift, barnkarusell, snöigloo och en riddarborg är perfekt för barn som vill göra sina första svängar i snön. Det är inte för inte som Saalbach hör till Alpernas populäraste skidområden – här finns passande områden för alla.

Om skidåkningen i liftkortsförbundet inte är nog, så kan vi rekommendera en uppgradering av liftkortet till Super Ski Card (se skidregion). Det gäller t.ex. även i skidområdena Wilder Kaiser - Brixental, Schneewinkel och Ski Juwel (Alpbachtal och Wildschönau). Därmed kan du uppleva gränslöst skidnöje längs 2 750 pistkilometer i 22 skidregioner i Tyrolen och Salzburg!
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Saalbach

Det finns ett otal kvällsskidområden i Österrike, där ett antal nedfarter lyses upp för att möjliggöra skidåkning även efter att solen gått ner. Det gäller också för området kring Saalbach och för skidområdet Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, där kvällsskidåkning erbjuds på vissa bestämda dagar. Den runt 1,2 km långa kvällsnedfarten vid liften Unterschwarzbahn i Hinterglemm håller öppet flera gånger i veckan. Där finns också en "Nightpark", vars strålkastarbelysta funpark är populär hos experter och freeriders. Även i Leogang finns en upplyst nedfart för kvällsåkning. Den ca 500 meter långa nedfarten är belägen vid knappliften Schanteilift, och håller öppet för åkning kvällstid. För alla som har ett giltigt liftkort är kvällsskidåkningen kostnadsfri.

After Ski Saalbach

Ju kallare det är, desto hetare är stämningen! After ski skrivs med stort A i Saalbach och Hinterglemm! En rad traditionella stugor bjuder redan dagtid in till att skåla för en perfekt skiddag och utgör after skins magnet. Ett besök i "Hinterhagalm" och "Bauer's Schi-Alm" hör till det obligatoriska programmet för varje after ski-älskare! En rad barer och pubar i alla tänkbara varianter drar igång på kvällarna och bjuder in till fest och flört. Även på diskoteken finns något för var smak: rock, pop, rave, techno, foxtrot och vals. Den som vill njuta av Oktoberfest-stämningen även under vintern bör söka sig till bergstationen för Asitzbahn på 1 763 meters höjd i "AsitzBräu". Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn har vunnit utmärkelser för sitt fina after ski-utbud.

För den som vill ta det lite lugnare står en rad restauranger och caféer till förfogande. Fråga din hotellvärd var man kan äta traditionella Pinzgau-rätter! Eller strosa avslappnat genom den nästintill bilfria orten. När det gäller sportiga alternativ saknas verkligen inte aktiviteter: ge dig ut på skridskobanan, åk rodel, testa snowtubing i rasande fart eller ta en romantisk tur med häst och släde, här hittar alla gäster passande aktiviteter!

Snowpark: Nightpark Saalbach

I Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn finns fyra funparker, med massor av adrenalin och omväxling!

Hinterglemm förfogar över "Nightpark" vid liften Unterschwarzachbahn, där mottot är "Freestyle Unlimited!" kan du utveckla din åkning både dagtid och kvällstid. Längs easy, medium och pro line kan man fila på sina senaste tricks. Där finns olika hinder som den nya gap kickern, en spine, wallride, rails bl.a. i form av en 9 meter lång c-rail och boxar som en 22 meter lång kombi box.

Dessutom finns det vid Bernkogel i Saalbach en easypark med tre minikickers och tre nybörjarboxar, som är perfekt för nybörjare.

I Leogang finns "Nitro Snowpark Leogang" precis vid Asitz. Med corners, big airs och olika rails och boxar lämnas inga önskningar obesvarade och här erbjuds optimala träningsmöjligheter för alla freestylers. Ett table med tre olika hopp är också en populär attraktion. I jib zone kan framför allt nybörjare utveckla sina färdigheter. En riktig höjdpunkt i parken är den kostnadsfria Wi-Fi-uppkopplingen i hela parken, för den som vill dela bilder med vänner och fans.

För alla freestyleåkare i Fieberbrunn finns "SunPark" vid mellanstationen för Streuböden. Parken är en "Easy Park" och passar för alla åkare, och här väntar fem kickers, två vågbanor och fyra boxar.

Skidområdet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn & Zell am See/Kaprun var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike