Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Information om skidområdet
Sölden
Högsta punkt: 3 340 m
Lägsta punkt: 1 350 m
Höjd skidort: 1 377 m
Liftar totalt: 34
Släpliftar: 11
Sittliftar: 14
Kabinbanor: 9
Pister totalt: 144 km
Pister:
70 km
Pister:
47 km
Pister:
27 km
Kundomdömen

Hotel Central

5 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Boende 10,0
Ort 9,0
Skidområde 9,4

Skidområde Sölden

Skidområde Sölden

Sedan säsongen 2018/19 ger liftkortet "Ötztaler Superskipass", giltigt för 3 dagar eller längre, tillgång till gränslöst skidåkande i skidområdena Sölden, Obergurgl-Hochgurgl, Hochoetz-Kühtai, Niederthai, Gries och Vent (se skidregion).

Med 2-dagarsliftkortet Sölden har man tillgång till 143 pistkilometer på mellan 1 350–3 340 meters höjd, sammanbundna med 31 moderna liftar. Sölden är framför allt känd genom de båda glaciär-skidområdena Rettenbach och Tiefenbach. Här uppskattas topparna av Tiefenbachkogl (3 309 meter), Innere Schwarze Schneid (3 370 meter) och Gaislachkogl (3 058 meter) av både ”vanliga” skidälskare och olika skidlandslag från alla möjliga länder för säsongsupptakten. För nybörjare finns utmärkta områden i Innerwald och vid Giggijoch, medans mer erfarna åkare kan göra sköna svängar i de många blå och röda backarna i skidområdet. För riktiga experter väntar utmaningar bland annat i pisterna vid skidberget Gaislachkogl.

Under vintern räknas Sölden till de allra bästa områdena som Alperna kan erbjuda. Området är det enda av Österrikes glaciärskidområden som har hela tre toppar över 3 000 meter, perfekt sammanbundna med liftar. Nyligen byggdes en stor gondolbana vid Rettenbachferner – ”Golden Gate to the Glacier” – som kortar ner transporttiden mellan Giggijoch och glaciärområdet. Sentida investeringar omfattar ”Schrägaufzug“, som består av en shuttle mellan centrum och Innerwald-liftarna, samt den moderniserade gondolbanan vid Gaislachkogel. Liften Giggijochbahn, som sedan säsongen 2016/17 sköter transporten till hjärtat av Söldens skidområde, har en kapacitet på ca 4 500 personer i timmen. Därmed har liften världens högsta kapacitet.

Vid Gaislachkogels bergstation finns njutning av gastronomiska mått på Ice Q-Restaurant & Lounge, som räknas som en av de bästa bergsrestaurangerna. Den futuristiskt designade glasbyggnaden ligger på över 3 000 meters höjd och härifrån har man fri panoramautsikt över bergvärlden och BIG3. Det högklassiga köket serverar rätter ur det alpina köket och utvalda viner. En gång i veckan är det lite mer romantiskt, vid "Summit Dinner". I loungen kan man strosa runt i morgontofflor och sippa champagne. Genom en fritt svävande hängbro kan man ta sig till den anslutna utsiktsplattformen, och få en enastående utsikt över BIG3.

En höjdpunkt är att det i hela skidområdet finns kostnadsfria Wi-Fi-hotspots för gästerna! Bland annat finns Wi-Fi i alla kabiner i den nya Giggijochbahn-liften. Du kan alltså koppla upp dig på plats och skicka de bästa bilderna från din åkning direkt till de nära och kära där hemma.

Absolut värt att rekommendera är ”BIG3-Rallye”: det är en möjlighet att utforska hela skidområdetm inklusive BIG3-topparna. En unik upplevelse med hisnande utsikter!

Snowboardare samlas gärna i snowparken vid Giggijoch, som med boardercross, kickers, tubes, jibs och rails inte lämnar några önskningar ouppfyllda. Dessutom är Ötztal-Arena ett riktigt freeride-paradis med över 70 km offpist-varianter och pudersnö. Nedfarterna, med upp till 2 000 meters höjdskillnad, är en härlig nervkittling för varje freerideåkare och erbjuder många sköna stunder.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Sölden

Många kvällsskidområden i Österrike erbjuder skidåkare möjlighet att susa nedför pisterna även efter de vanliga öppettiderna. I Sölden kan man ägna sig åt kvällsskidåkning längs en ca 4 km lång kvällsnedfart. Den upplysta pisten (Nr. 10) sträcker sig från mellanstationen för liften Gaislachkogelbahn ned till dalen. En gång i veckan, från januari till mars, arrangeras dessutom Night Ski Show vid mellanstationen för Gaislachkogelbahn. Förutom kvällsskidåkning bjuds man på liveuppträdanden på scenen, skidakrobatik och, som avslutning, fyrverkerier.

After Ski Sölden

Solbränna, skön stämning och heta rytmer – välkommen till after skins högborg i Tyrolen. Mest känt är värdshuset "Philipp", skidstugan som ligger ett fåtal meter ovanför Sölden. Från kl. 17 är det partytime i Sölden. Den som inte vill flörta loss i ”Schirmbar” kan bege sig till ”Fire & Ice” eller festa i ”Marco's” eller ”Katapult” till de tidiga morgontimmarna.

För den som vill ta det lite lugnare finns trevliga caféer och restauranger i Sölden. Med ett urval som sträcker sig från genuint och gemytligt till elegant, från traditionellt till internationellt finns här något för alla smaker. I wellnessområdet vid Freizeit Arena eller i de varma bassängerna vid Aqua Dome i Längenfeld finns avkoppling efter en ansträngande skiddag.

Snowpark: AREA 47 Snowpark Sölden

På Giggijoch nedanför sittliftarna Hainbachkar och Silberbrünnl finns Öztals freestyle-pärla, "AREA 47 Snowpark Sölden". Parkdesignern Tomek Zwolak och hans crew svarar dagligen för goda snöförhållanden, för att den 6 ha stora parken, belägen 2 450 meters höjd inte ska lämna några önskningar obesvarade.

Här kan både nybörjare och proffs utveckla sin teknik i tre olika svårighetsgrader. Olika kicker, tubes, rails och boxar svarar för stor omväxling. Andra höjdpunkter bland freestylers är även att testa jibs som Jibcan eller Elephant-boxen på 12 meter för den som vill vara kreativ på allra högsta nivå.

Sedan vintern 2017/18 finns, förutom snowparkerna, också en 650 meter lång funslope i Sölden. Oavsett om man är total nybörjare eller har en del erfarenhet så väntar där massor av nöje, i form av vågbana och små hopp, och inte minst en fantastisk utsikt.

För avkoppling finns en Chill Area med ljudsystem. "AREA 47 Snowpark Sölden" rekommenderas för alla som vill utmana sig själva och träffa andra åkare.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Sölden var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Sölden

Testresultatet för Sölden baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boka säkert med SnowTrex-fördelar