Kundomdömen

Sölden

1 147 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,1
Skidområde 9,3
Information om skidområdet
Sölden
Högsta punkt: 3 340 m
Lägsta punkt: 1 350 m
Höjd skidort: 1 377 m
Liftar totalt: 34
Släpliftar: 11
Sittliftar: 14
Kabinbanor: 9
Pister totalt: 144 km
Pister:
70 km
Pister:
47 km
Pister:
27 km

Skidresor Sölden – party och pudersnö!

Sölden

Världscuporten Sölden (1 377 meter), belägen i centrum av Ötztal, är ett av Europas mest kända skid- och snowboardcentrum och samtidigt en legendarisk after ski-metropol. Skidområdet (1 350 - 3 340 meter) består av de berömda glaciärerna Rettenbach och Tiefenbach liksom skidområdet kring husen i Sölden, Giggijoch-Gaislachkogel. Dessa är anslutna till glaciären med lift och genom detta har en perfekt skidcirkus med 142 km pister uppstått. De så kallade ”Big 3” i Söldens skidområde, tre tretusenmetrare med utsiktsplattformer och 360°-panorama, erbjuder härliga möjligheter till att beundra den hisnande bergvärlden.

På eftermiddagarna och kvällarna är det ”partytime” i stugorna och byn. Där är det verkligen drag! Sölden har en för turister mycket bra infrastruktur, där man tänkt på det mesta. I centrum står Freizeit-Arena, där det typiskt tyrolska Ötztaler Alpen-badet med 25-metersbassänger och upplevelsebastu ligger. Förutom Freizeit-Arena finns en sport- och tennishall, fitnesstudio, kägelbana och en biograf. En rad affärer på huvudgatan välkomnar i sin tur till shopping. Vid köp av liftkort för 6 dagar eller längre ingår inträdet till upplevelsvärlden James Bond - 007 ELEMENTS i liftkortet.

Ötztal

Knappast någon dal i Alperna kan erbjuda sina gäster så mycket som Ötztal i Tyrolen! Massor av pistkilometer i alla svårighetsgrader, moderna liftanläggningar, omväxlingsrika längdskidspår och omkring 250 tretusenmetare i hela Öztaler-alperna - det får skidåkarhjärtat att slå snabbare! Till detta kommer plogade vintervandringsleder, hemtrevliga stugor och kvällstid - helt efter tycke - party i de många diskoteken och barerna, skridskoåkning eller kvällsskidåkning. Undangömda vinterbyar, betydande vintersportorter och inte minst Aqua Dome i Längenfeld, som lockar till återhämtning och wellness - här finns något för var smak!

Resa Sölden

  • Tåg: Ötztal (ca. 40 km), Innsbruck (ca. 85 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 85 km), Friedrichshafen (ca. 210 km), München (ca. 235 km), Salzburg (ca. 260 km)

Boenden i Sölden

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Sölden

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter