Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Kundomdömen

Zakopane

17 Antal omdömen:

88 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,5
Skidområde 6,3

Information om skidområdet

Kasprowy Wierch

Högsta punkt: 1 987 m
Lägsta punkt: 1 014 m
Höjd skidort: 833 m
Liftar totalt: 4
Släpliftar: 0
Sittliftar: 2
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 15 km
Pister:
3 km
Pister:
9 km
Pister:
3 km

Pistkarta

Skidresor Zakopane – Polens vinterhuvudstad!

Tatra

Som naturlig gräns mellan Polen och Slovakien är Tatra en liten men alpin bergskedja. Höga Tatra är som delområde i Tatra den högsta upphöjningen i de västliga Karpaterna och sträcker sig till två tredjedelar inom Slovakien och till en tredjedel i Polen. Här väntar den kanske mest attraktiva delen av Tatra med hisnande utsikter, branta toppar, skarpa klippor, djupa raviner och kristallklara sjöar. Den polska delen har - precis som den slovakiska - officiellt förklarats som nationalpark och av Unesco som biosfärreservat. De nedre och medelhöga bergsområdet består av doftande tallskogar, som förfogar över en rik flora och fauna. Längst ner samt i mitten av bergsområdet präglas av doftande tallskogar med en rik flora och fauna. Den högst toppen i den polska delen av Tatra och samtidigt det högsta berget i Polen är Rysy med en topp på 2 500 meter över havet. En rad glaciärsjöar bidrar till bergsregionens skönhet. En annan lockande aspekt av Tatra är de 650 legendomspunna grottorna av vilka sex är öppna för allmänheten. De ligger i Kościeliska-dalen och kan nås genom breda vandringsvägar. Bergen i Höga Tatra erbjuder inte bara en rad vackra landskap utan övertygar genom idealiska förutsättningar för vintersport. Imponerande utsikter, orörd natur samt härliga alpina nedfarter och längdskidspår svarar för omväxlingsrik åkning!

Zakopane ligger i södra Polen vid gränsen mot Slovakien och ca 90 km från Krakow. Den södra delen av staden gränsar i sin tur mot nationalparken Tatra. Orten har många traditionella trähus, som byggdes av goralerna, en västslavisk folkgrupp. Med byggnationen av det första hotellet i början av 1900-talet började allt fler att besöka Zakopane, även konstnärer och författare, för att finna inspiration.

Sedan dess har Zakopane blivit känt långt utanför landets gränser och är idag Polens viktigaste vintersportort. Ofta beskrivs Zakopane som "St. Moritz i öst". Orten är känd som värdort för en rad nordiska skid-VM samt VM i skidskytte och backhoppningstävlingar. Lokalbefolkningen är känd för att skämma bort sina gäster med service och gästvänlighet, och här finns därför perfekta förutsättningar för en avkopplande vintersemester.

Boenden i Zakopane

Karta Förstora

Sök…
: Skidresor Zakopane
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.