Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Engelberg

246 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 8,4

Skidområde Engelberg-Titlis

Information om skidområdet
Högsta punkt: 3 020 m Kabinbanor: 9
Lägsta punkt: 1 003 m Pister totalt: 82 km
Höjd skidort: 1 015 m
Pister:
23 km
Liftar totalt: 29
Pister:
47 km
Släpliftar: 13
Pister:
12 km
Sittliftar: 7 Opistade nedfarter: 3 km

Skidområde Engelberg-Titlis

Genom sammankopplingen av skidområdena Titilis-Trübsee-Jochpass och Brunni samt Fürenalp står med liftkortet "Engelberg-Titlis" 82 pistkilometer på mellan 1 050 och 3 020 meters höjd till förfogande. 26 liftar – däribland Rotairbahn, den första liften med en roterande gondol – sköter den bekväma transporten i vinterparadiset.

Vid foten av Titlis, områdets enda glaciär, väntar mångsidigare nedfarter på skidåkare och snowboardåkaren. Här kan du njuta av oförglömliga skiddagar med fantastisk utsikt.

Skidområdet Brunni erbjuder perfekta förhållanden för familjer, med bland annat skidskola för barn och lätta till medelsvåra nedfarter. Den längsta backen i Titlis-Engelberg är 12 km och har en höjdskillnad på 2 000 meter. Mer erfarna åkare har en utmaning i pisten Schonegg-Engelberg eller längs nedfarten Titlis-Stand, som är 2 km lång och har 584 meters fallhöjd.

Även freerideåkare finner goda möjligheter. Bland annat finns ”Laub” med en 45 gradig lutning i starten. Snowboardåkare får också valuta för pengarna. Välj mellan freeridemöjligheterna i Engelberg, dalstationen Jochstock Xpress med olika rails och kickers och Obstacle Park på Jochpass. Det får garanterat varje snowboardhjärta att slå några extra slag.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Engelberg

I skidområdet Engelberg-Titlis kan man, tack vare ett litet kvällsskidområe, åka skidor även in på sena kvällstimman. Här ligger man förresten också i framkant miljömässigt: skidområdet är det första i Schweiz med LED-belysning, som både sparar ström och är extra ljus. Skidåkning kvällstid är möjlig fredagar och lördagar kl 18–21 längs kvällspisten vid Klostermatte, i nedre delen av Brunni-Alm. Nedfarten ligger i utkanten av Engelberg och transporten sköts av en knapplift. Under de förlängda öppettiderna är även familjerestaurangen "OX" vid dalstationen öppen till kl 21.30, inom ramen för "Burger Night". Engelbergs skidskolor erbjuder dessutom särskilda privatlektioner i kvällsskidåkning.

Skidåkning kvällstid är kostnadsfritt för alla innehavare av fleradagars-, säsongs- eller årsliftkort. Kvällsliftkort kan köpas på plats.

After Ski Engelberg

Om man älskar after ski så är man på helt rätt plats i Engelberg. Här finns varje vinter ett av Schweiz bästa utbud av after ski. Redan från klockan 15 bjuds på musik från dj:s och liveuppträdanden i "Chalet" vid dalstationen i Titilis. Senare på kvällen bör du njuta av atmosfären i "Yucatan", som är en av de mest omtyckta after ski-barerna.

Upplev romantiska kvällar med fondue i "Brünnihütte" på Engelbergs solisda. Den som hellre vill ta det lite lugnare kan bland annat utforska det pittoreska landskapet genom vinter- eller snöskovandringar, eller varför inte ge sig iväg i någon av de två långa kälkbackarna.

Även för sportälskare erbjuds ett mångsidigt utbud i Engelberg, med allt från skridskoåkning till curling och paragliding-tandemflyg.

En upplevelse utöver det vanliga väntar i snowXpark Engelberg på 1 800 meters höjd. Här kan man göra en runda med en eSnowmobile: ett nöje för hela familjen!

Snowpark: Untertrübsee Engelberg

Som ett av de största skidområdena i Centralschweiz är området Engelberg-Tiltis inte bara en underbar vintersportort utan även ett riktigt eldorado för alla skid- och snowboardåkare som vill utmana sig själva. Framför allt avancerade åkare och proffs trivs här!

Utöver de fina möjligheterna för freeriders har Engelberg dessutom en snowpark i Untertrübsee som passar perfekt för nybörjare. Den lilla snowparken har en Easy-Line mit kickers, rails, boxar och en vågbana. För de som redan vågar kalla sig proffs finns en Air2Bag att gå loss i. Den 15x15 meter stora hoppkudden ligger vid dalstationen för Jochstock.

För att öka säkerheten behöver de yngsta åkarna anmäla sig hos pisttjänsten i SOS Jochpass innan hoppen, för att professionell assistans skall kunna ges vid eventuella olyckor.

Skidområdet Engelberg-Titlis var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Schweiz

Experttestresultat för Engelberg-Titlis

Testresultatet för Engelberg-Titlis baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Engelberg

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Engelberg

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar