Kundomdömen

Engelberg

255 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 8,4
Information om skidområdet
Engelberg-Titlis
Högsta punkt: 3 020 m
Lägsta punkt: 1 003 m
Höjd skidort: 1 015 m
Liftar totalt: 29
Släpliftar: 13
Sittliftar: 7
Kabinbanor: 9
Pister totalt: 82 km
Pister:
23 km
Pister:
47 km
Pister:
12 km
Opistade nedfarter: 3 km

Skidresor Engelberg – paradisiska pistförhållanden!

Engelberg

Engelberg ligger i de schweiziska högalperna på ca 1 015 meters höjd. Den tidigare klosterbyn har utvecklat sig till en av de mest omtyckta vintersportorterna, som kännetecknas av paradisiska pistförhållanden. Särskilt Titlis, som också kallas för "superlativens skidberg", är med en höjd av 3 020 meter omtyckt av såväl skid- som snowboardåkare. Stadsbilden präglas av klosterbyggnaderna och hotellen i jugendstil. Efter en oförglömlig dag i pisten kan du skämma bort dig med allt från det traditionella köket till andra läckerheter i Engelberg.

Engelberg har av Schweiz Tourismus belönats med utmärkelsen "Family Destination", som en särskilt familjevänlig semesterort. Idrottsfantaster erbjuds även ett omväxlingsrikt program vid sidan av pisten. På Titlis öppnas Europas högst belägna hängbanebro år 2012/13. Upplev den 100 meter långa och spektakulära linbanekonstruktionen på 3 000 meters höjd vid bergstationen (beroende på väderlek). Från den en meter breda, gungande bron har du en hisnande blick över den 500 meter djupa avgrunden tillhörande Titlis södra "vägg".

Engelberger Tal

I kantonen Obwalden finner man Engelberger Tal, som löper från Engelberg till Stanser Boden. Regionen är turistiskt väl sammanbunden och lockar många vintersportare under vintern, då framför allt skidområdet Titlis är mycket omtyckt. En rad mindre och större linbanor transporterar skärmflygare och hängglidare till de många startplatserna högt över dalen. Tack vare det centrala läget, samt en intressant topografi trivs såväl flygintresserade som entusiastiska vintersportare.

Resa Engelberg

  • Tåg: Engelberg (i orten), Luzern (ca. 35 km)
  • Flyg: Zürich (ca. 105 km), Bern (ca. 125 km), Basel (ca. 140 km), Friedrichshafen (ca. 195 km)

Boenden i Engelberg

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Engelberg

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter