Sellaronda

Här är den kanske mest berömda skidturen i världen, som ofta beskrivs som "Italiens vackraste rondell": Sellaronda, belägen vid Sellastock, som är en dramatisk sadelformad bergsformation mitt i Dolomiterna. Minst sex timmar bör vintersportaren avsätta för denna tur. Det är möjligt att åka såväl med- som motsols och följa skyltarna som är antingen orange eller gröna.

Fyra dalar passeras under turen omkring Sellastock – Val Gardena, Alta Badia, Arabba och Fassa – och detta i tre provinser (Sydtyrolen, Trentino, Belluno). Detta innebär 26 km med nedfarter, som är blå eller röda. Sellaronda är alltså inte bara något för proffsen. De sistnämnda kan till exempel välja att köra den anspråksfulla nedfarten Porta Vescovo i Arabba. Orter som passar bra att bo i för åkning i Sellaronda är Selva di Val Gardena, Corvara, Arabba och Canazei.

Upptäck den gränslösa skidglädjen!

Sellaronda
Sellaronda
Vigo

Hotel Dolomiti ***

7 nätter inkl. liftkort & halvpension

Ny från kr 5 790
Familjesemester
Kort beskrivning

Familjedrivna och 3-stjärniga Hotel Dolomiti ligger knappt 1 km från Vigo di Fassas ortskärna. Också till insteget i skidområdet är det ca 1 km, och en hållplats för skidbussen finns bara några steg bort.Till det mysigt inredda hotellets …

Detaljer