Sellaronda

Här är den kanske mest berömda skidturen i världen, som ofta beskrivs som "Italiens vackraste rondell": Sellaronda, belägen vid Sellastock, som är en dramatisk sadelformad bergsformation mitt i Dolomiterna. Minst sex timmar bör vintersportaren avsätta för denna tur. Det är möjligt att åka såväl med- som motsols och följa skyltarna som är antingen orange eller gröna.

Fyra dalar passeras under turen omkring Sellastock – Val Gardena, Alta Badia, Arabba och Fassa – och detta i tre provinser (Sydtyrolen, Trentino, Belluno). Detta innebär 26 km med nedfarter, som är blå eller röda. Sellaronda är alltså inte bara något för proffsen. De sistnämnda kan till exempel välja att köra den anspråksfulla nedfarten Porta Vescovo i Arabba. Orter som passar bra att bo i för åkning i Sellaronda är Selva di Val Gardena, Corvara, Arabba och Canazei.

Upptäck den gränslösa skidglädjen!

Sellaronda
Sellaronda
Pozza

Hotel Valacia ****

7 nätter inkl. liftkort & halvpension

100 % från kr 6 890
Familj
Kort beskrivning

Familjedrivna och 4-stjärniga Hotel Valacia ligger lugnt till i utkanten av Pozza, i närheten av skidområdet Buffaure och ca 600 meter från centrum. Precis i närheten av hotellet finns ett insteg till berömda Sellaronda! Skidbussen kan nås ca 100 …

Detaljer