Skidsemester för singlar – skidresor för ensamresande

De senaste åren blir det allt mer populärt med singelresande. Och det gäller även för singelskidresor. Till detta finns det flera anledningar. Många är till exempel så bundna av sitt arbete, att man inte har tid att resa när vännerna gör det. Andra har inga skid- eller snowboardåkare i sin kompiskrets, men längtar själva efter en skidresa. Fler och fler reser och ensamma med barn. Oavsett vilken anledning man har att resa på egen hand så har vi ett stort utbud av erbjudanden, och du hittar garanterat något som passar dig för din välförtjänta skidsemester.

Skidsemester för singlar – skidresor för ensamresande
Skidsemester för singlar – skidresor för ensamresande

Varför åka på skidresa ensam?

En vanlig anledning till att åka ensam på skidresa är jobbet. Man har inte alltid möjlighet att ta ledigt samma dagar som ens vänner, och gruppens datum stämmer inte med ens egna. Andra kanske har vänner vars familjer inte kan resa, och därför såklart behöver stanna hemma. Å andra sidan finns det många som föredrar att åka på skidresa ensamma. Genom att resa själv kan man njuta av friheten och flexibiliteten det innebär. Man kan få sin skidresa exakt som man vill, och behöver inte kompromissa med ens planer. Som singelresande med barn får man också möjlighet att spendera värdefull tid med sina barn.Om man inte planerat att resa själv, utan av någon oväntad anledning behöver sikta in sig på en singelskidresa, så finns alltså all anledning att ändå genomföra resan. Kanske ger det dig extra frihet att planera din skidsemester precis som du vill ha den?

Att hitta rätt erbjudande som singelresande

Nyckelordet framför andra är planering. Reser man ensam är det kanske extra viktigt att resmålet blir det rätta och motsvarar ens förväntningar. Om man vill ha en lugn och avkopplande skidresa så är inte Ischgl rätt resmål, till exempel. Å andra sidan så passar orten perfekt om man vill skapa kontakter och hitta nya vänner.Tack vare vårt enorma utbud av boenden så finns något för alla singelresande. Oavsett om man föredrar partyställen som Sölden, Ischgl och Mayrhofen, eller om man istället vill ha avkoppling och wellness i Gasteindalen – hos oss blir din singelskidresa utan tvekan en lyckad historia!Singlar som reser med barn kan botanisera bland många boenden med särskilda enkelrum med extrasängar för barn.

Vad mer bör man tänka på i planerandet av en singelskidresa?

Om man ger sig ut ensam i skidområdet är det extra viktigt att ha rätt utrustning. En ryggsäck är ett måste i skidbackarna, och i ryggsäcken ska man helst ha nog med dryck och något stärkande mellanmål. Även en mobiltelefon med tillräckligt stort batteri är viktigt i en eventuell nödsituation. Erfarna skidåkare, som gärna och ofta åker offpist, ska också se till att ta med sig en GPS-sändare. Det är också bra att informera släkt och vänner att man gör en utflykt i bergen och var man kommer att befinna sig. Det bästa är såklart att lära känna andra skidåkare på plats, så att man kan dela sina upplevelser.
Med dessa tips i bagaget så finns det ingen anledning att inte ge sig iväg på en singelskidsemester!