Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Idre Fjäll

8 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,5
Skidområde 9,5

Skidområde Idre Fjäll

Information om skidområdet
Högsta punkt: 890 m Kabinbanor: 0
Lägsta punkt: 588 m Pister totalt: 41 km
Höjd skidort: 794 m
Pister:
17 km
Liftar totalt: 25
Pister:
22 km
Släpliftar: 21
Pister:
2 km
Sittliftar: 4 Opistade nedfarter: 10 km

Skidområde Idre Fjäll

I skidområdet "Idre Fjäll står totalt 41 pistkilometer och 25 liftar till förfogande. Området är mångsidigt och erbjuder åkning i alla väderstreck. Från toppen av Gränjesvålen kan du njuta av en underbar utsikt över det snöiga landskapet – och därmed alltid åka på solsidan vid vackert väder.

Många boenden i Idre Fjäll ligger direkt vid foten av pisterna, som är omväxlingsrika. Här finns bland annat en rad blå sträckor, där såväl nybörjare som de yngsta vintersportarna trivs. De sistnämnda kan gå loss i de fyra olika barnområden, som är fördelade i skidområdet. Pisten Askestigen är en sträcka går genom ett skogsparti. Här kan de allra yngsta träffa på sagofigurer.

Svårare backar är till exempel "Toker" och "Ravinen". Eller varför inte testa "Chocken", som är den brantaste pisten i Dalarna – med en lutning av 45 grader. En annan specialitet är pisten "Dalarnas längsta", som med 2,8 km är den längsta i hela skidområdet. "Västbacken" håller öppet för kvällsskidåkning måndag till fredag. För freestylers finns en funpark i skidområdet.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Idre Fjäll

I Idre Fjäll är kvällsskidåkning en fast programpunkt. Här finns ett kvällsskidområde som lockar gäster från både Sverige och övriga Europa. Skidåkning på kvällen är möjligt i den nedre delen av Västbacken, och för transporten uppför backen står tre släpliftar: Västliften 1 och 2 samt Västtransporten. Två gånger i veckan, varje måndag och fredag, hålls det kvällsöppet fram till kl 19. Den upplysta nedfarten är en grön nybörjarbacken med en längd av ca 1 km. Både längs backen och nere i dalen finns flera skidstugor som erbjuder både mysig stämning och något att äta och dricka. Om man bokat ett liftkort för flera dagar så ingår kvällsskidåkningen. Kvällsliftkort kan köpas på plats fram till kl 16 samma dag.

After Ski Idre Fjäll

I idylliska Idre Fjäll träffas familjer i skidområdet och senare på restaurangen "Charlies" för familje-after ski. På resturangen "Värdshuset" arrangeras dagligen temakvällar, som exempelvis stekhouse-kväll, svensk husmanskost och så vidare. Eller varför inte njuta av en varm dryck i läcker atmosfär: charmiga "Vildmarksnästet" med traditionell inredning och öppen spis. I orten finns många möjligheter. Specialiteter som renfilé kan avnjutas på PW kök & bar. Här kan du äta omgiven av Pernilla Wibergs medaljer och utmärkelser (dubbel OS-guldmedaljör, fyrfaldig världsmästare).

Det vackra landskapet lockar till utflykter under eftermiddagarna. Snöra gärna på dig snöskor och gör en vandring till en av de typiska samiska kåtan. Under en organiserad tur kan du prova typisk samiska rätter och höra berättelser om detta folk. Du kan även göra en tur med snöskoter eller hundspann – till och med åka med pistmaskin! Den som vill kan lära sig tekniken för att kasta lasso, som används för att fånga in renar. På plats finns organisatörer för den som vill testa allt detta.

För de yngsta finns ett särskilt utbud, med miniafterski, barndisco, sagostunder och pyssel-eftermiddagar.

Den som vill idrotta kan besöka sporthallen i Idre Fjäll. Vid sidan av upplevelsebad med bastu finns bowling, badminton och tennis. Den musikintresserade kan göra en utflykt till Älvdalen och museet om gitarrtillverkaren Hagström. Bland andra spelade Elvis Presley och Frank Zappa på Hagström-gitarrer.

Snowpark: Snowpark Idre Fjäll

Snowparken i Idre Fjälls skidområde ligger vid Askeliftarna, bredvid skogen. Här finns fyra linjer – från grön till svart, dvs. från lätt till svår – för alla freestylers oavsett nivå. Välj emellan jumps, rails, boxar och andra jib-hinder.

Parken har erhållit utmärkelsen“Dreampark“ och följer riktlinjerna för det svenska skidförbundet och SLAO, som är liftanläggningarnas organisation. Den prepareras varje dag.

Skidområdet Idre Fjäll var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Sverige

Experttestresultat för Idre Fjäll

Testresultatet för Idre Fjäll baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(3,9 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Idre Fjäll

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Idre Fjäll

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar