Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Skidområden Sverige

Skidområden Sverige

Runt om i landet hittar du en rad skidområden, precis som de framställs i böckerna: oändligt vida landskap, härlig natur och sagolika utsikter glädjer varje skidåkare. Moderna liftanläggningar och pister gör skidsemestern till en oförglömlig upplevelse!

Vi är internationellt annars intimt förknippade med längdskidåkning och inte minst genom Vasaloppet, vilket har genomförts sedan 1922. Men landet erbjuder dessutom en mängd underbara skidområden för utförsåkning, vilka karaktäriseras av dess relativt sett flacka åkytor. Höjden på skidområdena börjar strax under 400 meter och når sitt maximum i Åre (1 277 meter). Sammantaget är höjden betydligt lägre i jämförelse med Alperna.

Trots detta är den relativt snösäkra och längden på skidsäsongen, som varar från mitten av november till slutet av april, i likhet med Alperna. Våra mest kända och största skidområden är Åre och Sälen, vilka erbjuder cirka 100 pistkilometer var. Åre är internationellt känt genom evenemang som skid-VM och FIS-världscupen i freestyle. Sälen är en mycket mångsidig skidregion och omfattar de fyra skidområdena Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Varje område har en alldeles egen charm. I Tandådalen, som har en av de mest mångsidiga snöparkerna, trivs mer avancerade skid-, freestyle- och snowboardåkare, medan Lindvallen är väldigt familjevänligt och erbjuder ett stort skidområde tillägnat barnen med speciella liftanläggningar och professionell omsorg om barnen.

År 2007 var Åre för andra gången tävlingsort för de alpina världsmästerskapen (1954 var första gången). Dessutom ägde FIS-världscupen i freestyle 2008 rum i det svenska landslagets träningsområde.

After Ski Sverige

I norra Sverige serveras gärna vilt- och renkött. Här finner du också en mängd olika sorters knäckebröd, inte sällan från lokal produktion. Under en kall och solig dag i backen är det inte fel att njuta av kaffe, rykande varm choklad med grädde eller hemgjord saft på bär och äpplen.

Utflyktsmål Sverige

Den som vill semestra på hemmaplan har mer än röda stugor och trädgårdar att välja emellan. Men vill man göra just detta rekommenderar vi ett besök i Astrid Lindgrens Vimmerby. Där kan besökaren bland annat svänga förbi hennes föräldrahem och Astrid Lindgrens Värld. Vi känner till Bullerbyn – men kanske inte Sevedstorp. Denna lilla by, där Astrids pappa växte upp, gav henne mycket inspiration. Lönneberga finns på riktigt medan Katthult ligger i den närbelägna orten Gibberyd.

I en annan del av landet lockar kanske en utflykt till Luleå. Där finns Gammelstads kyrkstad (upptagen på Unescos lista över världsarv), som består av 500 äldre små trähus, grupperade omkring en stenkyrka. Här erbjöds övernattningsmöjlighet för kyrkobesökare som hade en lång resa bakom sig.

Den som vill lära sig mer om samernas traditioner är på rätt plats i Jokkmokk, en ort som är ett centrum för den samiska kulturen och som är känt för den årliga vintermarknaden. Denna har arrangerats sedan år 1605 och är en av världens äldsta marknader.

“Tidsresan“ kan fortsätta med ett besök i Tanum, där bronsåldern gör sig påmind. Där finns ca 350 grupper av hällristningar, som är omkring 3 000 år gamla och som även de tillhör Unescos lista över världsarv.

Orter i Sverige

Karta Förstora

Ort (region) Höjd ort Skidområde Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Idre Fjäll
794 m Idre Fjäll 41 km 588 - 890 m

Boka säkert med SnowTrex-fördelar