Kundomdömen

Sverige

8 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Orter i 9,5
Skidområden 9,5

Längdskidåkning Sverige

Norra Skandinavien anses faktiskt vara längdskidåkningens ursprung. Njut av en vacker sträcka genom skogar, på frusna sjöar och framför pittoreska bergslandskap. Vasaloppet, med sträckan från Sälen till Mora, är känt även utomlands.

Faktum är att världens längsta spårsystem för för längdskidåkning finns i Sverige - i och omkring Funäsdalen närmare bestämt. Här står 300 spårkilometer till förfogande. Nordic Ski Center erbjuder även proffsen det de söker och här tränar bland annat de svenska och norska landslagen. Säsongen är väldigt lång och sträcker sig från mitten av november till slutet av maj.

"Guldbyn", som Åsarna även kallas, ligger endast 40 km från Åre. Från denna lilla by kommer flera av våra största längdskidåkare. Där finns ett spårnätverk med en storlek av 72 km.

Omkring Östersunds moderna skidstadion finns hela 89 km med spår. Däribland finns "normala" spår, tävlingssträckor, hundspår och upplysta spår. Här finns inte bara möjlighet till att ta kurser i längdskidåkning utan också kurser i vallning.

Idre Fjäll ligger nära den norska gränsen. Här får inte bara alpina åkare valuta för pengarna. Orten är det officiella träningscentret för svenska landslaget. 62 km med spår sträcker sig genom det underbara landskapet.

Orter för längdskidåkning i Sverige

Karta Förstora

ort spårkilometer Höjd ort
82 km 794 m

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter