Kundomdömen

Kašperské Hory

24 Antal omdömen:

70 % Rekommendationsnivå:

Ort 7,4
Skidområde 5,9
Pistkarta
Kašperské Hory
Pistkarta Kašperské Hory
Information om skidområdet
Kašperské Hory
Högsta punkt: 791 m
Lägsta punkt: 706 m
Höjd skidort: 758 m
Liftar totalt: 3
Släpliftar: 3
Sittliftar: 0
Kabinbanor: 0
Pister totalt: 1,9 km
Pister:
1,3 km
Pister:
0,6 km
Pister:
0 km

Skidresor Kašperské Hory – Böhmerwalds gyllene stad!

Kašperské Hory

Kašperské Hory ligger i södra Böhmen vid floden Otavas norra delar. Den är inbäddad i naturskyddsområdet Šumava och omges av enastående vackra naturreservat. Den eleganta småstaden har ca 1 500 invånare och dess stadsbild präglas av färgglada fasader, en historisk marknadsplats med brunnar, och praktfulla byggnader, såsom Heliga Margaretas kyrka och rådhuset i renässansstil. Ovanför orten ligger stadens landmärke, borgen Kašperk, som kan besökas året om. Härifrån kontrollerades redan på medeltiden handelsvägar och gränsövergångar. På den tiden var guld Kašperské Horys viktigaste handelsvara, bland annat fanns ett handelsutbyte med Bayern. Längs den historiska handelsvägen finns idag den populära vandringsleden "Den gyllene stigen", som leder till Passau. Förutom skidåkning, rodel och vintervandring erbjuder staden ett kulturprogram med konserter utställningar och teater.

Böhmerwald

Böhmerwald är en bergskedja som sträcker sig över 200 km längs den tysk-tjeckisk-österrikiska gränsen. Även om den geologiskt räknas som en enda bergskedja, har den olika namn beroende på vilken sida om gränsen man befinner sig. På den tyska sidan pratar man om Bayrischer Wald, i Tjeckien heter den Šumava och i Oberösterreich Böhmerwald. Den tjeckiska delen ligger på höjder mellan 510 och 1 378 m.ö.h. och dess högsta berg, Plechý (Plöckenstein), ligger på gränsen till Österrike. 1990 grundades UNESCO-biosfärreservatet Šumava.

Glastillverkning har sedan medeltiden haft ett stort ekonomiskt inflytande i regionen, och än idag är området känt för detta hantverk. Dessutom blir turismen viktigare och viktigare – även på vintern. Böhmerwald kryllar av små skidområden, som alla har sin egen charm. Här finns fina valmöjligheter. Skidområdena har oftast både kortare backar, med skidskola för de minsta, och mer krävande pister som leder genom det vackra skogslandskapet.

Resa Kašperské Hory

  • Tåg: Sušice (ca. 20 km), Železná Ruda (ca. 35 km), Strakonice (ca. 40 km)
  • Flyg: Prag (ca. 160 km), Linz (ca. 165 km), München (ca. 200 km)

Boenden i Kašperské Hory

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Kašperské Hory

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter