Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Loučná pod Klínovcem

14 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,0
Skidområde 8,9

Skidområde InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec

Information om skidområdet
Högsta punkt: 1 244 m Kabinbanor: 1
Lägsta punkt: 763 m Pister totalt: 47 km
Höjd skidort: 865 m
Pister:
23 km
Liftar totalt: 23
Pister:
18 km
Släpliftar: 15
Pister:
6 km
Sittliftar: 7

Skidområde InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec

Liftkortet "InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec" är giltigt i två attraktiva skidområden på båda sidorna av den tysk-tjeckiska gränsen: runt Fichtelberg (1 215 m.ö.h.) i Oberwiesenthal väntar ca 15,5 pistkilometer, och bredvid i Klínovec finns ytterligare 31,5 pistkilometer. Upp på Fichtelberg från Oberwiesenthal tar man sig antingen med Tysklands äldsta linbana eller med en modern 4-stolslift. Tack vare de övervägande lätta till medelsvåra nedfarterna passar Fichtelberg särskilt bra för familjer. Värd att rekommendera är den ca 2 km långa familjenedfarten, samt den 1,8 km långa rodelbanan. För de minta finns dessutom ett barnområde med transportbandslift och skidlekskola. Även mer erfarna åkare får valuta för pengarna: den 1,2 km långa FIS-nedfarten under linbanan, samt den 600 meter långa nedfarten "Am Wäldchen", är två av östra Tysklands mest krävande FIS-sträckor.

Skidområdet Klínovec ligger ca 5 km bort, och här väntar ett mångsidigt utbud av nedfarter med totalt 31,5 pistkilometer, alla belägna runt berget Klínovec, som är bergskedjan Erzgebirges högsta topp. De flesta backarna har medelsvår svårighetsgrad. Särskilt populära är skogsnedfarterna på bergets nordöstra sida.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Loučná pod Klínovcem

Litet men bra – det gäller såväl orten Loučná pod Klínovcem som de omgivande skidområdena. De två små kvällsskidområdena som utgör Skiregion Fichtelberg/Klínovec ligger vid den tysk-/tjeckiska gränsen och erbjuder sina gäster möjligheten att åka skidor längre en de normala öppettiderna tillåter. Kvällsskidåkning erbjuds på den tjeckiska sidan bara ett stenkast bort i skidområden Skiareal Klínovec. På den tyska sidan erbjuder det närbelägna skidområdet vid Fichtelberg också kvällsskidåkning. Tack vare det korta avståndet mellan skidområdena kan man enkelt växla område och nedfarter, och knappast ha långtråkigt under de kvällsliga skidpassen.

After Ski Loučná pod Klínovcem

I lilla Loucna finns ett relativt stort utbud av gastronomiska inrättningar, och fina möjligheter att låta kvällen gå mot sitt slut med en bit god mat i gemytlig miljö. Skäm bort gommen med typiska lokala potatisrätter och njut av den tjeckiska gästvänligheten. Tack vare närheten till skidområdena finns också diverse festmöjligheter för alla som älskar after ski. I skärmbarer och lokaler vid dalstationerna kan man få sig en läskande dryck direkt efter sista åket. En rekommendation för Fichtelberg är t.ex. "Sabines Schirmbar" precis vid liften bredvid utomhusscenen, eller "Pistenblick" vid skidbacken. I Klínovec finns också en skärmbar, sponsrad av en stor örtsnapstillverkare, dit många glada vintersportare lockas. För längre kvällar kan man bege sig till närbelägna Oberweiesenthal med mer uteliv.

Om man istället vill hålla sig sportigt aktiv kan man t.ex. bege sig till någon av Wiesenthals kälkbackar, som håller öppet efter liftarna stängt. Bland annat den 1,8 km långa sträckan i Oberwiesenthal.

Snowpark: Snowparkerna Oberwiesenthal och Klínovec Loučná pod Klínovcem

Skidregionen "Fichtelberg-Klínovec" har två snowparker – en på den tyska, och en på den tjeckiska sidan. Snowparken Oberwiesenthal har hopp, kickers, rails och tubes samt en wallride. Med andra ord, mängder av möjligheter att shredda loss och fila på sina tricks. En line består uteslutande av kickers. Dessutom finns en DIY Wood Line med pole jam, coping och down slider. Parkens stora höjdare är den 110 meter långa halfpipen.

Skidområdet InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Tjeckien

Experttestresultat för InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec

Testresultatet för InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(2,8 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Loučná pod Klínovcem

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Loučná pod Klínovcem

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar