Kundomdömen

Pec pod Snezkou

20 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,1
Skidområde 8,1
Pistkarta
Information om skidområdet
Pec pod Snezkou
Högsta punkt: 1 215 m
Lägsta punkt: 830 m
Höjd skidort: 769 m
Liftar totalt: 15
Släpliftar: 13
Sittliftar: 2
Kabinbanor: 0
Pister totalt: 13 km
Pister:
5 km
Pister:
7,5 km
Pister:
0,5 km

Skidresor Pec pod Snezkou – skidåkning vid Sněžka!

Pec pod Snezkou

Semesterorten Pec pod Snezkou ligger på 769 meters höjd, omgivet av flera bergskedjor, och vid foten av Tjeckiens högsta berg Sněžka (1 602 meter) i östra Krkonoše. Orten är en gammal bruksort knuten till gruvindustrin, och dess historia gör sig fortfarande påmind. Till exempel finns den historiska gruvan kvar, som ett monument över den tid då gruvdriften fortfarande var invånarnas huvudsakliga inkomstkälla.

Den lilla orten har nu blivit en av landets största och populäraste skidcenter. Skidområdena kring Pec pod Snezkou bjuder på skidåkning i alla svårighetsgrader. Och även utanför skidbacken är bergskurorten ett mångsidigt resmål. Långa, härliga vandringsleder erbjuder fina möjligheter att utforska omgivningarna och Krkonoše.

Krkonoše

Krkonoše, som är Sudeternas enskilt största bergsdel, är beläget mellan Polen och Tjeckien. Sněžka är med ca 1 600 meter Sudeternas högsta berg och även den högsta toppen i Tjeckien. Steniga klippor och vackra bergsjöar är typiskt för regionen. I närheten av toppen Medvědín ligger källan till (floden) Elbe, som även rinner genom Tyskland. Vintersportcentren i nationalparken Krkonoše erbjuder allt som behövs för en lyckad skidsemester. Här finns välpreparerade pister, moderna liftanläggningar, ändlösa längdskidspår på underbara högplatåer och ett omväxlingsrikt fritids- och after ski-utbud i klass med Österrike!

Resa Pec pod Snezkou

  • Tåg: Dolni Branna (ca. 35 km)
  • Flyg: Prag (ca. 185 km), Dresden (ca. 210 km)

Boenden i Pec pod Snezkou

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Pec pod Snezkou

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter