Kundomdömen

Železná Ruda

30 Antal omdömen:

86 % Rekommendationsnivå:

Ort 7,8
Skidområde 7,1
Pistkarta
Špičák Železná Ruda
Pistkarta Špičák Železná Ruda
Information om skidområdet
Špičák Železná Ruda
Högsta punkt: 1 202 m
Lägsta punkt: 854 m
Höjd skidort: 820 m
Liftar totalt: 12
Släpliftar: 11
Sittliftar: 1
Kabinbanor: 0
Pister totalt: 8 km
Pister:
3,5 km
Pister:
3,6 km
Pister:
0,9 km

Skidresor Železná Ruda – härlig natur i Böhmerwald!

Železná Ruda

Železná Ruda ligger på 820 meters höjd, ca 3 km från den tyska gränsen vid Bayerisch Eisenstein, och är ett av Böhmerwalds centrum för sport och turism. Staden, vars namn "betyder järnmalm" ligger längs en gammal handelsväg mellan Böhmen och Bayern. Här lagrades förr järnmalm. Området är mycket rikt på råvaror, vilket gjort att järn-, glas- och verktygsfabriker varit viktiga arbetsgivare sedan medeltiden fram till mitten av 1900-talet.

Idag spelar turismen en viktigare roll. Regionen ligger mitt i Böhmerwalds naturpark, och sommartid är vandringar och cykelturer runt sjöar och bergstoppar populära, medans vintern bjuder på vidsträckta längdskidspår och familjevänliga skidområden. Om man har otur med vädret finns ett antal museer (t.ex. bryggerimuseet eller Böhmerwaldmuseet) att utforska.

Böhmerwald

Böhmerwald är en bergskedja som sträcker sig över 200 km längs den tysk-tjeckisk-österrikiska gränsen. Även om den geologiskt räknas som en enda bergskedja, har den olika namn beroende på vilken sida om gränsen man befinner sig. På den tyska sidan pratar man om Bayrischer Wald, i Tjeckien heter den Šumava och i Oberösterreich Böhmerwald. Den tjeckiska delen ligger på höjder mellan 510 och 1 378 m.ö.h. och dess högsta berg, Plechý (Plöckenstein), ligger på gränsen till Österrike. 1990 grundades UNESCO-biosfärreservatet Šumava.

Glastillverkning har sedan medeltiden haft ett stort ekonomiskt inflytande i regionen, och än idag är området känt för detta hantverk. Dessutom blir turismen viktigare och viktigare – även på vintern. Böhmerwald kryllar av små skidområden, som alla har sin egen charm. Här finns fina valmöjligheter. Skidområdena har oftast både kortare backar, med skidskola för de minsta, och mer krävande pister som leder genom det vackra skogslandskapet.

Resa Železná Ruda

  • Tåg: Železná Ruda (i orten)
  • Flyg: Prag (ca. 160 km), München (ca. 170 km), Salzburg (ca. 205 km)

Boenden i Železná Ruda

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Železná Ruda

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter