Kundomdömen

Bad Reichenhall

12 Antal omdömen:

81 % Rekommendationsnivå:

Ort 7,5
Skidområde 6,7
Pistkarta
Region Berchtesgaden
Information om skidområdet
Region Berchtesgaden
Högsta punkt: 1 800 m
Lägsta punkt: 630 m
Höjd skidort: 473 m
Liftar totalt: 31
Släpliftar: 23
Sittliftar: 6
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 44 km
Pister:
25,5 km
Pister:
14 km
Pister:
4,5 km
Opistade nedfarter: 6 km

Skidresor Bad Reichenhall - återhämtning i känd kurort!

Bad Reichenhall

Mitt i de bayeriska Alperna, vid foten av Predigtstuhl, befinner sig Bad Reichenhall på en höjd av 473 meter. Den moderna kurorten är belägen endast ett stenkast från Salzburg och erbjuder den idealiska kulissen för ren återhämtning. Den historiska stadskärnan lockar med Florianiplatz och gågatorna, som börjar vid Rathausplatz, för flanerande. Filharmonikerna och Rupertus Therme kompletterar utbudet. Därtill kommer det typiskt bayerska köket, som lockar med specialiteter som "Schweinebraten" och "Krustenhaxen". Det sagolika vinterlandskapet med snötäckta berg och glittrande bergsjöar lockar till mysiga promenader. Det var inte för inte som Bad Reichenhall år 2001 fick utmärkelsen "årets alpstad".

Framför allt nybörjare profiterar på utbudet i Bad Reichenhall: här finns möjlighet att boka ett "Learn to ski"-paket. Detta består av 3 dagars skidskola (12 h) samt 6 dagars låneutrustning med BASIC Ski Komplettset. Det här är en perfekt start för den som vill lära sig åka - och det i ett fint utbud bestående av sex olika skidområden.

Berchtesgadener Land

Framför den imponerande panoramautsikten över Watzmann-massivet (2 713 meter) och i nationalparken Berchtesgaden ligger romantiska Berchtesgadener Land. Omgärdat av den 2 000 - 2 700 meter höga bergskedjan erbjuder regionen i Oberbayern lugn och idyll. De sex skidområdena garanterar något för varje vintersportares smak: Jenner är framför allt anpassat för avancerade åkare, Hochschwarzeck lockar särskilt familjer med barn och Götschen är idealiskt för snowboard-äss. Berchtesgadener Land har ett internationellt rykte tack varje dess världscupbackar och som arrangörsort för VM i rodel, bob och snowboard.

Resa Bad Reichenhall

  • Tåg: Bad Reichenhall (i orten), Salzburg (ca 25 km)
  • Flyg: Salzburg (ca. 10 km), Innsbruck (ca. 150 km), München (ca. 175 km)

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter