Kundomdömen

Mallnitz

771 Antal omdömen:

87 % Rekommendationsnivå:

Ort 7,9
Skidområde 8,0
Information om skidområdet
Ankogel
Högsta punkt: 2 636 m
Lägsta punkt: 1 280 m
Höjd skidort: 1 200 m
Liftar totalt: 5
Släpliftar: 3
Sittliftar: 0
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 12,8 km
Pister:
2,8 km
Pister:
5 km
Pister:
5 km

Skidresor Mallnitz - ett paradis med hav av bergtoppar!

Mallnitz

I skidorten Mallnitz – även känd som nationalparken Hohe Tauerns pärla – får du valuta för pengarna. Här är det mesta "på topp": orten ligger nämligen på ca 1 200 meters höjd, vid foten av Ankogel (3 252 meter), ett av Kärntens högsta berg. Infrastrukturen i den gästvänliga skidorten är mycket väl anpassad efter den perfekta vintersemestern. Med dess charm och lantliga karaktär är Mallnitz den ideala semesterorten för familjer och alla de som söker avkoppling.

Även inom det kulinariska området erbjuder skidbergen stor mångfald. Vid utkanten av glaciären på 2 800 meters höjd väntar Kärntens högst belägna vinterträdgård, panoramarestaurangen "Eissee". Denna gigantiska glas-stål-konstruktion tronar så att säga över den eviga isen och reflekterar bergvärlden från Schareck, över Sonnblick och Lienzer Dolomiten i sina glasytor. Menyn "speglar" rätter från Kärntens kök och erbjuder även internationella läckerheter. "Glaspalast" är lätt at nå för skidåkare genom Gletscher-Express och Eissee-gondelbahn.

Mölltaler Gletscher

"100 procent sol, snö och skidglädje." Framgångsreceptet på Mölltaler Gletscher och vid Ankogel är lika enkelt som genialt. Den 3 122 meter höga glaciären Mölltaler Gletscher är ett av Österrikes mest snösäkra glaciärskidområden. Alpernas sydsida är – enligt statistiken – den solrikaste regionen i Österrike. Panoramautsikten över de omkring 30 tretusenmetarna tillhörande Hohe Tauern är unik i Österrike. De riktiga fantasterna säger bara "Mölli": Kärntens enda glaciärskidområde erbjuder redan från slutet av september puderåkning i bästa underlag.

På Mölltaler Gletscher och närbelägna Ankogel väntar knappt 30 km snösäkra pister. Ankogel är en riktig utmaning för konditionsstarka åkare och off-pist-artister, medan även carving- och snowboardåkare sedan länge har upptäckt de stora och breda pisterna. Det stora plusset med ”Mölli” och Ankogel: väntetider vid liftarna och rusningstrafik i pisterna är i det närmaste helt okända. I båda skidområdena regerar den för Kärnten typiska gemytligheten – en hjärtlig blandning av uppsluppenhet och gästvänlighet. För action och roliga stunder svarar skridskoåkning och rodel. Njutning och avslappning finner du med ett besök hos ”Tauern-Bad” efter de sportiga aktiviteterna.

Resa Mallnitz

  • Tåg: Mallnitz (i orten)
  • Flyg: Klagenfurt (ca. 120 km), Salzburg (ca. 180 km), Innsbruck (ca. 230 km)

Boenden i Mallnitz

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Mallnitz

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter