Award
Kundomdömen

Kaprun

824 Antal omdömen:

95 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 8,9

Skidområde Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun

Information om skidområdet
Högsta punkt: 3 029 m Kabinbanor: 9
Lägsta punkt: 768 m Pister totalt: 61 km
Höjd skidort: 786 m
Pister:
29 km
Liftar totalt: 21
Pister:
23 km
Släpliftar: 6
Pister:
9 km
Sittliftar: 6 Opistade nedfarter: 11 km

Skidområde Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun

Med liftkortet "Ski Alpin Card" har du tillgång till otroliga 408 pistkilometer i Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn samt skidområdena i Zell am See/Kaprun enligt mottot "1 liftkort, 3 regioner, oändligt många berg".

I Zell am See och Kaprun har man tillgång till 138 pistkilometer och 49 moderna liftar i skidområdena Maiskogel och Schmittenhöhe. Ingår gör även glaciärskidområdet Kitzsteinhorn, beläget på upp till 3029 meters höjd.

Liftkortet "Kitzsteinhorn-Kaprun" (lågsäsong) ger tillgång till det snösäkra skidområdet med samma namn. Dess 61 pistkilometer har framförallt medelsvår svårighetsgrad som passar bra för nybörjare och de som föredrar avslappnad skidåkning. Breda carvingnedfarter och långa, utmanande nedfarter, t.ex. den 5 km långa pisten från liften Gletscherjet 4 bergstation, bjuder på riktigt fin skidåkning. Erfarna skidåkare kan testa att åka nedfarten Black Mamba, med en lutning på upp till 32 grader. Från Kaprun tar man sig till glaciären med Gletscherjet eller Panoramabahn, samt "K-Connection" eller Majskogelbahnen direkt från centrum.

Från Zell am See kommer du med CityXpress, TrassXpress eller Schmittenhöhenbahn snabbt till skidområdet på Schmittenhöhe (2 000 meter). Här finns nedfarter för alla svårighetsnivåer. Den ca 4 km långa nedfarten "Trass" anses vara den svåraste i hela skidområdet.

Skidområdet Maiskogels många breda och blå nedfarter passar bra för familjer. Vid Bergstationen av Almbahnen finns också skidregionens längsta nedfart, med en längd på 7 km.

För freestylers finns en Funpark i alla tre skidområden, med tables, slides och jumps. Även för freeriders finns många möjligheter. Totalt väntar här 5 freeridesträckor på att utforskas, och det finns också ett omfattande informationssystem med "Infobase" och "Info-Points". Vid Schmittenhöhe kan man t.ex. gå loss i den orörda terrängen under Sonnkogelbahn.

I skidområdena runt Zell am See och Kaprun finns kostnadsfritt Wi-Fi vid flera hotspots. Här kan du lätt och smidigt surfa på nätet för att posta bilder och meddelanden till dem därhemma!

Sedan december 2019 är Schmittenhöhe förbundet med Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Den nya liften zellamseeXpress sköter transporten från Viehhofen i Glemmtal. Sex kabiner är utrustade med jukebox där man kan koppla in sin musik. Mellan Viehhofen och Vorderglemm trafikerar dessutom en skidbuss. Inom närmaste åren räknar man med att Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn och skidområdet Zell am See-Kaprun har smält samman helt. Resultatet kommer att bli Österrikes största sammanhängande skidområde.
Pistkarta Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Kaprun

I Österrike finns en rad kvällsskidområden, och Zell am See-Kaprun, i närheten av Bruck am Großglockner, är inget undantag. Vid Ebenbergbahn i Zell am See ges möjlighet till skidåkning till sena kvällstimmar varje torsdag. Under kvällsskidåkningsdagar stänger Ebenbergbahn den vanliga skiddagen redan kl 15. Mellan kl 18.30 och 20.30 kan man sedan susa nedför den ca 1,5 km långa "Nightslope" under strålkastarbelysning. Bidrar till upplevelsen i kvällsbacken är den fina utsikten över ljusen från Zell am Sees alla stugor nere i byn. Med ett giltigt fleradagarsliftkort är kvällsskidåkningen kostnadsfri. Utan giltigt liftkort kan man köpa en biljett för kvällsskidåkning på plats.

After Ski Kaprun

After ski har en viktig roll i Zell am See och Kaprun. En rad gemytliga stugor och mellanmålsstationer är samlingsplatser under skiddagen. Framför allt rekommenderas after ski-baren ”Schnapshansbar” på Schmittenhöhe och den traditionella ”Pinzgauer Hütte”.

Under kvällarna lockar många after ski-barer, pubar och diskotek till festande i Zell och Kaprun. I barer och klubbar som ”Off Piste Baren“, ”Crazy Daisy“ och ”Diele” görs natten till dag. En rad andra aktiviteter som rodel (dag och natt), skridskoåkning, längdskidåkning eller ett besök hos upplevelsebadet ger ett brett utbud.

Den som vill upp på högre höjder kan prova fallskärmshoppning, drakflyga över regionen eller njuta av utsikten från ett segelflyg. Strosande längs med gågatorna med affärer och caféer ger riklig omväxling.

Snowpark: Snowpark Kitzsteinhorn Kaprun

I de tre skidområdena står ett stort freestyle-utbud till förfogande. Ett bra tips är Kitzsteinhorn, där Snowpark Kitzsteinhorn väntar med fem omväxlingsrika områden för freestyle-älskare och adrenalinsökare.

I "Easy Park" kan barn och nybörjare ta sina första freestylesteg, och mer erfarna kan förbättra sina färdigheter. Här finns en rainbow box, en wave box, en down rail och 3 kickers. "Central Park" och "South Central Park" passar bättre för proffs och erfarna åkare. Med en 9-meters Barrier, diverse rails och kickers (5-13 meter) samt en knuckle lämnas inga önskningar ouppfyllda. Längst upp, på 2 900 meters höjd, finns dessutom "Glacier Park", som har öppet endast under hösten och våren. Förutom snowparks finns också en eagle line med hinder för nybörjare och proffs och en riktig höjdpunkt i den 160 meter långa och 6,5 meter höga superpipen – för övrigt Österrikes största.

Mer action finns i parken "Schmitten" på Schmittenhöhe. Parken har hinder som t.ex. rails, boxar och kickers och passar både nybörjare och åkare med lite mer erfarenhet. Kul kan man också ha i funslopen "Schmitten XXL". Den är 1 300 meter lång och har bland annat vågbana, hopp, tunnlar etc.

Ytterligare en park finns och denna är framförallt avsedd för familjer och barn: “Schmidolins Drachenpark“ erbjuder barnen att testa vågspår och små ramper för att lära sig grunderna inom freestyle. En annan höjdpunkt är kidsslope på Glocknerwiese.

Snowparkkarta Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun

Testresultatet för Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,3 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Kaprun

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Kaprun

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter