Familjesemester – ta med barnen på skidsemester!

Ibland kan det vara krångligt att hitta rätt alternativ för familjen bland det stora utbudet av skidresor. Vi vill därför hjälpa dig att spara tid i sökandet, så att du istället kan lägga energin på att planera semestern. Här ha vi samlat erbjudanden som är särskilt lämpade för familjer.

Familjevänliga boenden har ofta rum med en förbindelsedörr så att barnen kan vara i närheten av föräldrarna. För några erbjudanden har barn upp till 12 år hela 100 % rabatt på boendet, måltiderna och liftkortet! I många orter erbjuds barnpassning samt skidskolor för barn och särskild barnskidutrustning, som ofta faktiskt ingår i priset. Oavsett vilket alternativ du bestämmer dig för, så blir en familjesemester genom oss en succé!

Det gör en skidsemester med familjen så speciell

Det finns flera anledningar till att en skidresa med familjen är en alldeles särskild upplevelse. Skidåkning är ett aktivt sätt att umgås, och dessutom löjligt roligt! Ofta inser man först på väg hem till boendet hur mycket man rört på sig under dagen. I en tid då mer och mer av vårt liv levs framför skärmar av olika storlekar är en veckas skidsemester med barnen kanske extra viktig! Efter en lång dag i skidbacken är barn och vuxna både trötta och nöjda på kvällen. Skidåkning är bra för din fysiska och mentala hälsa.I många skidområden erbjuds fina möjligheter till barnpassning, vilket självklart uppskattas av många föräldrar. Skidskolorna är oftast anpassade efter barnfamiljers krav och erbjuder mångsidig barnpassning under hela dagen. På så vis får även föräldrarna möjlighet att njuta av semestern på tu man hand, och kan ta en paus från den stressiga familjevardagen.Skidsemester med hela familjen stärker sammanhållningen i familjen och ger barnen minnen för livet. Spendera kvalitetstid med dina närmaste, omgivna av snöklädda berg i ett förtrollande vackert vinterlandskap.

Hur hittar man rätt erbjudande för familjen?

Självklart måste en familjeskidsemester hålla sig inom ramen för din budget. Nästan alla boenden erbjuder faktiskt rabatter för barn. Även liftkort för de yngsta talangerna är oftast billigare än liftkort för vuxna. I vissa skidområden erbjuds till och med barnliftkort gratis vid köpa av vuxenliftkort.För att hitta rätt boende för familjen bör man tänka på att det ska ligga nära liften. Ytterligare en fördel är självklart att hitta ett boende som är beläget så att barnen kan ge sig ut direkt i backen från boendet. På så vis undviker man krångliga transporter med bil eller skidbuss och kan, efter en dag full av upplevelser i nedfarterna, snabbt och smidigt ta sig hem till rummet eller lägenheten när barnen är hungriga eller trötta.Hotell eller lägenhet? Vilken typ av boende är egentligen bäst för familjer? Båda har sina fördelar. På ett hotell har man mindre saker att oroa sig för, och kan njuta fullt ut av semestern utan att behöva laga mat eller diska. I en lägenhet har man istället fördelen av en privatare och mysigare stämning. Här kan man laga mat tillsammans och spela spel. Dessutom är självförsörjande lägenheter oftast mer prisvärda.

Vad bör man tänka på när man planerar familjeskidresan?

När man åker skidor med barnen och familjen är det några saker man bör tänka extra på. Barnen stojar gärna i snön och skidkläderna är ofta ganska blöta efter en dags lekande. Att hitta ett smart sätt att torka kläderna på under natten är därför mycket viktigt, alternativt kan man se till att packa ned en extra uppsättning kläder. Man bör också se till att packa ned tillräckligt med värmande underkläder. En ryggsäck att ta med i backen är också en bra idé. Då kan man packa ner ett mellanmål och en läskande dryck när barnen börjar bli hungriga. Har man plats över till en handduk och ett par torra sockor är det en bonus. Packat och klart för familjeskidresan!

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter