Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Fieberbrunn

560 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,4
Skidområde 8,9

Information om skidområdet

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Högsta punkt: 2 096 m
Lägsta punkt: 830 m
Höjd skidort: 790 m
Liftar totalt: 71
Släpliftar: 21
Sittliftar: 22
Kabinbanor: 28
Pister totalt: 270 km
Pister:
140 km
Pister:
112 km
Pister:
18 km

Skidområde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Fram tills nyligen var skidområdet Fieberbrunn känt som "Alpernas bäst gömda skidområde" och lite av ett insidertips hos offpistälskare och snowboardåkare. Det gäller inte längre. Med liftkortet "Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn" står sagolika 270 pistkilometer (inkl. opistade nedfarter) och 70 liftar till förfogande – över gränsen mellan Tyrolen och Salzburg. Under mottot "två förbundsländer, ett liftkort" räknas sammankopplingen mellan Skicircus och Fieberbrunn till en av världens största skidområden. Sammanslutningen har förverkligats genom en tiopersonersgondol, som utökat antalet lifter med 20 %. Linbanan går från dalstationen Reckmoos-Süd till mellanstationen vid Hörndlingergrabens dalgång, och sedan upp till Reiterkogel – centrum av Skicircus.

Vintern 2016/17 uppgraderades Skicircus igen. Liften Schönleitenbahn i Vorderglemm har gjorts om från stågondol till bekväm sittgondol, och den nya 12-personersexpressen i Hinterglemm ger en avbrottsfri övergång från Zwölferkogel till Westgipfel.

Men även om stora Skicircus nu är väldigt lättillgänglig, så är skidområdet Fieberbrunn knappast ett tråkigt område för erfarna åkare. Precis vid liften Reckmoosbahn väntar t.ex. sagolika djupsnöområden på våghalsiga och den upplysta halfpipen "Lord of the Boards" är en upplevelse utöver det vanliga för alla snowboardåkare. Särskilt utmanande är den svarta puckelpisten vid Reckmoos.

Om skidåkningen i det nya liftkortsförbundet inte är nog, så kan du uppgradera ditt liftkort till Super Ski Card (se skidregion). Det gäller t.ex. även i skidområdena Wilder Kaiser - Brixental, Schneewinkel och Ski JUwel (Alpbachtal och Wildschönau). Därmed kan du uppleva gränslöst skidnöje längs 2 750 pistkilometer i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg!

Kvällsskidåkning är möjligt i ett otal skidområden i Österrike: många områden håller sina liftar öppna även efter de normala öppettiderna. Närmsta kvällsskidområde finns i närheten av Fieberbrunn i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Den ca 500 meter långa strålkastarupplysta kvällsnedfarten ligger vid Schanteiliften i Leogang. Här erbjuds skidåkning kvällstid varje måndag, onsdag, torsdag och lördag kl 19 till 21.30 från jul till mitten av mars (enligt vintern 2017/2018). Ytterligare en upplyst nedfart för kvällsskidåkning finns vid liften Unterschwarzachbahn i Hinterglemm, som håller öppet fram till kl 21.30 från måndag till lördag (enligt vintern 2017/2018). Förutom att njuta av sköna svängar längs den 1,2 km långa nedfarten, kan alla freestyleåkare gå loss på kickers och ramper i "Nightpark", som ligger bredvid nedfarten. Alla nattugglor som har ett giltigt liftkort kan ägna sig åt kvällsskidåkning utan extra kostnad. Skidområdet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Testresultatet för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,6 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Fieberbrunn

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Fieberbrunn
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.