Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Ellmau

136 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,4
Skidområde 9,6

Information om skidområdet

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 820 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 284 km
Pister:
122 km
Pister:
129 km
Pister:
33 km
Opistade nedfarter: 23 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av Österrikes största sammanhängande skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftanläggningar, 284 pistkilometer, varav 23 km är opreparerade (254 km av dem är möjliga att underhållas av snökanoner), samt tre snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna. Dessutom finns en nattrodelbana med en längd av 4,5 km i skidområdet.

Den nya hi-tech-gondolen "Hartkaiserbahn", med plats för 10 personer, byggdes 2015 och med den kan man ta sig från Ellmau upp till 1 530 meters höjd . Gondolen, som ersatt den gamla Hartkaiser-bergbanan, har stolsvärme och Wi-Fi och är en av världens mest moderna linbanor. I anslutning till den nya liften har också själva stationerna byggts ut rejält. Vid bergstationen har "Erlebnis-Eldorado Hartkaiser" med bland annat barnrestaurang och upplevelseskidskola byggts. Dalstationen har byggts ut med sportaffär, restaurang, after ski-bar, garage och en uppvärmd skiddepå.

Från Hartkaiser har man en direkt anslutning till resten av SkiWelt Wilder Kaiser – Brixenthal. Inte bara den 4,1 km långa dalnedfarten från Hartkaiser ger dig gränslöst pistnöje. Erfarna åkare kan prova den svarta pisten vid Hartkaiser, och även djupsnöområden erbjuds det tillräckligt av. Ren "höjdglädje" får man också vid någon av de 77 raststationerna som kantar skidområdet.

En särskild upplevelse är kvällsskidåkningen i Österrikes största kvällsskidåkningsområde. Både lokalinvånare och gäster ger sig ut i de nypreparerade backarna för några kvällssvängar.

Med uppgraderingen till Super Ski Card (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 937 liftar och över 2 750 pistkilometer.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental finns i Söll, Brixen och Westendorf goda möjligheter till kvällsskidåknig. Den kanske största höjdpunkten på kvällen väntar i SkiWelt Söll, som kan stoltsera med Österrikes största kvällsskidområde! Mellan onsdag och lördag står 10 välpreparerade pistkilometer till förfogande även på kvällen. De fem nedfarterna runt Hochsölls gondolbana samt vid sittliftarna för Keat och Hexen6er lyses upp med strålkastare fram till kl 21.30. Förutom alla dessa nedfarter lyses även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrapersonersliften upp för skidnöje kvällstid. En rad skidstugor och kvällskälkbanan vid Hochsöll-gondolbanan håller också kvällsöppet. Det omfattande kvällsskidåkningsutbudet har också en prislapp: för det sena nöjet i Söll behöver man köpa ett separat liftkort.

Förutom detta bjuder också SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental på ytterligare två kvällsskidområden: i Westendorf håller en 500 meter lång nedfart kvällsöppet till kl 21. Vid Schusterbühel-liften i Brixen belyses en 300 meter lång blå kvällsnedfart fram till kl 19. Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Ellmau

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Ellmau
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.