Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Utflyktsmål Andorra

Andorras rika arkitektoniska arv präglar mikronationens utflyktsmål. Medeltida kyrkobyggnader och gamla stadsdelar med trånga gränder och stenhus gör starka intryck på många besökare. Det mest omtyckta resmålet för turister är huvudstaden Andorra la Vella, som på 1 011 höjdmeter är Europas högst belägna huvudstad. Utöver de gamla stadsdelarna - "Barri Antic" - och medeltidsbyggnader som kyrkorna Santa Coloma och Sant Esteve, parlamentsbyggnaden Casa de la Vall eller bron La Margineda erbjuder staden också mycket bra shopping. I Andorra kan man handla tax-free. I Andorras enda stad ligger runt 2 000 affärer.

I den lilla staden Escaldes-Engordany kan man verkligen koppla av. Här finns nämligen flera svavelhaltiga termalkällor. Huvudattraktionen är det moderna termalbadet "Caldea" - ett badparadis för hela familjen - som blivit ett futuristiskt landmärke för orten. Mer om termalvatten och den närbelägna Madriu-Perafita-Clarordalen kan man lära sig på det interaktiva museet CIAM. Väl värt ett besök är även ortens parfymmuseum. Den som får mersmak och vill utforska mer kan göra en utflykt till Madrui-Perafita-Claroldalen, som sedan 2004 finns på UNESCO:s världsarvslista. Den är 4 247 hektar stor och utgör därmed 9 procent av Andorra totala landyta.

Landets viktigaste kyrka finns i närheten av byn Canillo. Helgedomen Meritxell är Andorras motsvarighet till franska vallfartsorten Lourdes. På ruinerna efter en vallfartskyrka tillägnad Nuestra Señora de Meritxell har arkitekten Ricard Boffil byggt ett tempel med en minnesutställning som behandlar ortens historia.

För semestrare som föredrar naturupplevelser framför arkitektur lockar den 16 hektar stora parken "Naturlandia". Den har öppet 365 dagar om året och erbjuder aktiviteter för både stor och liten. Från parkens utsiktsplatser och vägar kan man titta på landets inhemska djurarter i deras naturliga miljö. Men det finns mer: på höjder mellan 1 600 till 2 000 meter går "Tobotronic" en 5,3 km lång rodelbana på räls, en Sky Trail, en paintballanläggning och en isbana.

Orter i Andorra

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Liftkort Nätter Från
210 km 1 710 - 2 640 m Boka snart
210 km 1 710 - 2 640 m Boka snart