Berchtesgadener Land – vackert som ett vykort

Vid det stora Watzmann-massivets (2 713 m) fot välkomnas du till snösäkra Berchtesgadener Land. Större delen av regionen hör till bayerska Berchtesgadens nationalpark, Tysklands enda nationalpark i Alperna, som bjuder på ett riktigt vintersportparadis. Bara en timme från München bjuds man här på Alpernas majestätiska skönhet. På denna sida hittar du våra drömboenden i Berchtesgadener Land.

Berchtesgadener Land – vackert som ett vykort
Berchtesgadener Land – vackert som ett vykort

Regionen Berchtesgadener Land

Eller "Alpernas pärla", som regionens egen slogan lyder. I de fem dalkommunerna Berchtesgaden, Bischofswiesen, Marktschellenberg, Ramsau och Schönau am Königsee väntar en perfekt mix av skidåkning, kurortupplevelser, kultur och avkoppling. Oavsett om du älskar vandring eller vill ta dig fram snabbare på berget, med skidor eller snowboard, så erbjuder regionen runt Berchtesgaden på massor av fritidsaktiviteter och friluftsliv samt perfekta förutsättningar för vintersport. Det är inte för inte som regionen blivit ett så populärt semestermål.

Skidåkning i Berchtesgadener Land

Skidregionen vid Watzmann och Königssee är ett aktivt område med ett mångsidigt utbud av skidåkningsmöjligheter för skidsemestern. Både barnfamiljer med skidknattar – morgondagens talanger – och mer erfarna skidåkare får valuta för sina pengar här. Totalt finns sex skidområden med skidåkningsnöje längs över 60 pistkilometer belägna på mellan 600 och 1 874 meters höjd. De mångsidiga nedfarterna med både flackare delar och brantare partier erbjuder åkning för skidåkare oavsett nivå. Perfekt för familjer, nybörjare, proffs och grupper alltså. Förutom det väntar ca 80 perfekt preparerade spårkilometer på att utforskas för den som vill uppleva en lyckad längdskidsemester.

Andra aktiviteter i Berchtesgadener Land

Den fantastiska bergvärlden i Berchtesgadener Land i Tyskland lockar inte bara skid- och snowboardåkare, utan även många andra gäster. Om man till exempel föredrar lugna och romantiska turer med häst och släde, vandringar genom de vackra omgivningarna eller att njuta av den härliga naturen med längdskidor under fötterna så är Berchtesgadener Land rätt resmål. Dessutom är den naturliga kälkbacken Hirscheckblitz med sin välpreparerade kälkbacke en oförglömlig upplevelse, som exklusivt är öppen för kälkåkning.Upptäck vintern i Berchtesgadener Land – vi har de bästa boendena för en gränslöst lyckad vinterupplevelse!